Situație critică în Capitală: 90 de familii trăiesc în beznă de aproape 3 luni

0
608

Peste 90 de familii dintr-un bloc din București nu au curent electric. De mai bine de două luni de zile, oamenii stau la lumina lumânării, scrie antena3.ro.

Pentru ar rezolva această problemă ar fi nevoie de semnătura primarului general pentru o autorizație de construcție și o semnătură de urbanis. Furnizorul le-a spus oamenilor că au totul pregătit și că o să intervină de urgență în momentul în care au primit toate semnăturile.

”Am finalizat toate demersurile necesare cu compania furnizoare de curent electric care a urgentat tot ce putea să urgenteze. Ne-am blocat la certificatul de urbanism, deci practic ne despart de curent electric semnătura de urbanism și semnătura primarului general de pe autorizația de construire”, a declarat un locatar pentru sursa citată.

Reprezentanții Partidul Puterii Umaniste au ieșit în stradă alături de locatari

Cei de la Partidul Puterii Umaniste au aflat de această situație și au ieșit în stradă alături de locatari pentru a face cunoscută situația acestor familii, totul în speranța rezolvării cât mai rapide a problemei.

Pentru a se putea încălzi, cei mai mulți pun apă caldă în sticle și le pun în pat cu ei, iar noaptea stau cu lumânări în casă pentru a avea lumină.

”Nu avem cum să facem bradul cu luminițe, nu avem cum să facem mâncare, nici la toaletă nu putem să mergem. Mie îmi este frică de întuneric”, a spus o fetiță.

„Birocrația ne ucide, semnați de urgență”, „Nicușor Dan, fii uman!”, „Nu ne pedepsiți, nu este vina noastră” – sunt câteva dintre mesajele pe care locatarii de la granița cu sectorul 4 le-au lipit pe garduri, în fața blocului.

”Acești oameni au neovie de semnătura dumneavoastră pentru a avea condiții normale, iar dacă nu o veți face, atunci vom fi în fiecare zi în stradă, iar pe lângă noi vor veni mulți altii pentru că este imposibil ca oaemnii să nu reacționeze la un astfel de abuz.

Domnule primar general, noi oricum strângem semnături pentru a vă demite și invit încă odată pe toți cetățenii bucureștiului nemulțumiți de prestația dumneavoastră ca primar să semneze pentru organizarea referendumului de demitere a dumneavoastră”, a afirmat Ramona Bruynseels, vicepreședinte PPUSL.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.