Situaţie revoltătoare în Sectorul 4: Bariere distruse în parcările publice

Situaţie revoltătoare în parcările de utilitate publică din Sectorul 4 al Capitalei. Construite de la zero, modernizate şi dotate conform ultimelor standarde, noile parcări sunt distruse contant de cei care refuză practic să le utilizeze în mod civilizat, a anunţat luni Primăria acestui sector.

Cele mai avariate dotări sunt sistemele de acces/ieşire, chiar dacă acestea se află montate în parcari publice a căror utilizare, în momentul de faţă, este gratuită. Chiar şi aşa, însă, în ultimele imagini surprinse de camerele de supraveghere, se vede clar cum şoferii fortează intrarea în parcare, deşi accesul este foarte uşor, dacă noile dotări ar fi folosite în mod corespunzător.

Astfel, unui sofer care vrea să-şi lase autoturismul într-o parcare publică, i se emite un tichet, de la un automat situat lângă bariera de intrare. Acelaşi tichet, scanat la automatul de lângă bariera de ieşire, permite ridicarea automată a barierei şi părăsirea parcării. Lucrul acesta nu a fost pe deplin înteles de toţi soferii, fapt pentru care, numai în ultimele 2 luni, 10 bariere montate în parcările publice din sector, precum  Pridvorului, Alunişului, Berceni, Niţu Vasile, Iriceanu si Piata Sudului, au fost distruse.

Oamenii fie au forţat intrarea în parcare, fie au încercat să plece cu maşina, trecând pe sub barieră, desi nu se percepe niciun tarif pentru orele de staţionare, a precizat sursa citată.

Astfel de comportamente nu au rămas nesancţionate, pentru că oamenii legii i-au identificat pe cei care au produs aceste pagube. Aceştia au primit amendă pentru distrugerea bunurilor aparţinând domeniului public şi vor suporta costurile lucrărilor de reparaţii.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati