SNSPA condamnă mesajul antisemit îndreptat împotriva actriţei Maia Morgenstern

SNSPA respinge cu tărie proferarea în spaţiul public a unor astfel de mesaje îndreptate împotriva oricărei fiinţe umane şi face apel la autorităţile statului să acţioneze prompt împotriva tuturor celor care ameninţă viaţa şi integritatea fizică a semenilor lor.

„Un asemenea atac, prin virulenţa şi conţinutul său, este fără precedent în România ultimilor ani. Istoria ne învaţă că huliganismul verbal premerge pe cel fizic, cu urmări grave pentru întreaga societate.

Ameninţările „curajosului” anonim nu lovesc numai în Maia Morgenstern, una dintre figurile marcante ale teatrului românesc contemporan, sau numai în comunitatea evreiască, ci în cultura română în integralitatea sa. Lovesc în spiritul valorilor europene ale societăţii româneşti.

Din păcate, ceea ce s-a întâmplat ieri nu este un subiect marginal. În spaţiul public, inclusiv cel al reţelelor sociale, apar constant ameninţări şi jigniri la adresa evreilor, la adresa celorlalţi membri ai comunităţii în general. De aceea, în virtutea valorilor pe care le promovează şi a responsabilităţii sociale pe care şi-o asumă, SNSPA face apel la intervenţia exemplară a autorităţilor, dar şi la reacţia societăţii civile, a comunităţii academice şi a lumii cultural-artistice”, spune SNSPA.

SNSPA îşi exprimă solidaritatea cu Maia Morgenstern, cu cultura română şi are încredere că democraţia românească va şti să se apere împotriva pericolelor de tip extremist, antisemit, xenofob

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati