SNSPA, investiţii de 4,2 milioane de euro în internaţionalizare

Pentru anul universitar 2020-2021, SNSPA dispune de 4,2 milioane de euro, ceea ce face să fie prima universitate din România în ceea ce priveşte valoarea investiţiilor în internaţionalizare, raportate la numărul de cadre didactice şi studenţi.

Sumele sunt alocate, cu precădere, din fonduri europene, prin programul Erasmus, Iniţiativa Universităţilor Europene – CIVICA sau alte granturi alocate direct de la Comisia Europeană.

Fondurile vor fi folosite pentru creşterea gradului de mobilitate internaţională a studenţilor, profesorilor şi personalului administrativ şi, de asemenea, pentru a atinge obiectivul asumat alături de partenerii din consorţiul universitar european CIVICA, de a creşte numărul de mobilităţi între universităţile membre, respectiv între consorţiu şi universităţi din Europa şi din lume, precum şi de a atrage, în România, un număr cât mai mare de studenţi internaţionali.

În prezent, SNSPA are peste 100 de acorduri cu universităţi din 20 de ţări din Uniunea Europeană, Norvegia şi Islanda şi peste 52 de acorduri cu state de pe cinci continente.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati