Șofer de 18 de ani prins cu 145 km/h pe Splaiul Unirii din București 

Patru şoferi au fost prinşi de poliţişti conducând cu viteze de peste 100 de kilometri/oră pe străzile Capitalei, anunţă duminică, 30 octombrie, Brigada de Poliţie Rutieră. 

  • Printre aceştia se află un tânăr în vârstă de 18 de ani care a condus un autovehicul pe Splaiul Unirii şi a fost înregistrat de aparatul radar cu viteza de 145 km/h.
  • În primele luni ale anului, în Bucureşti au fost 316 accidente rutiere grave, soldate cu moartea a 27 de persoane

Conform poliţiştilor, un bărbat în vârstă de 44 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 1 şi a fost înregistrat de aparatul radar cu viteza de 101 km/h, pe un sector de drum unde limita era de 50 de km/h.

”De asemenea, în urma testării cu aparatul alcooltest a persoanei în cauză a indicat o concentraţie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, context în care a fost condusă la sediul INML în vederea recoltării de mostre biologice, iar în cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art.336 alin. 1 din Codul Penal”, transmit ei,

Un bărbat în vârstă de 45 ani a condus un autovehicul pe Podul Basarab şi a fost înregistrat de aparatul radar cu viteza de 150 km/h pe un sector de drum unde limita de viteză este de 50 km/h, acesta primind o amendă de 1305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 zile.

Șofer de 18 de ani prins cu 145 km/h pe Splaiul Unirii din București

”Un tânăr în vârstă de 18 de ani a condus un autovehicul pe Splaiul Unirii şi a fost înregistrat de aparatul radar cu viteza de 145 km/h, pe un sector de drum unde limita de viteză este de 60 km/h. Conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 zile”, conform Direcţiei Poliîiei Rutiere.

Un alt tânăr, în vârstă de 23 de ani, a condus un autovehicul fost înregistrat de aparatul radar cu viteaza de 135 km/h, fiind sancţionat cu amendă în valoare 1305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 zile.

În cadrul unei acţiuni derulate în noaptea de sâmbătă spre duminică au fost aplicate 117 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, în valoare de aproximativ de 85.000 lei şi au fost reţinute 35 permise de conducere:

  • 25 pentru depăşirea vitezei cu peste 50km/h;
  • 8 pentru depăşirea vitezei cu peste 70 km/h;
  • 1 pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului; 1 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului (infracţiune).

În primele luni ale anului, în Bucureşti au fost 316 accidente rutiere grave

Conform datelor statistice, în primele luni ale anului, în Bucureşti s-au înregistrat 316 accidente rutiere grave în urma cărora 27 de persoane au decedat, 295 au fost rănite grav şi 45 rănite uşor.

”Viteza neadaptată la condiţiile de drum a reprezentat principala cauza generatoare, fiind înregistrate 67 de accidente rutiere grave”, precizează poliţiştii.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati