Şoferi prinşi conducând cu viteze de peste 100 km/h pe străzi din Capitală

0
567
Foto: Facebook / Direcția Generală de Poliție a Municipiului București

Poliţiştii de la rutieră au depistat, în cadrul unei acţiuni desfăşurate în noaptea de sâmbătă spre duminică, doi şoferi care depăşiseră cu mult viteza legală, unui conducând cu 113 km/h, celălalt cu 138 km/h.

Un şofer în vârstă de 35 de ani a fost depistat, sâmbătă seară, în jurul orei 23:00, în timp ce conducea un autovehicul pe o stradă din sectorul 1 cu viteza de 113 km/h, pe un sector de drum unde limita de viteză este de 60 km/h. Bărbatul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 zile.

Duminică, în jurul orei 02:30, un bărbat în vârstă de 55 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 6 şi a fost înregistrat de aparatul radar cu viteza de 134 km/h, pe un sector de drum unde limita de viteză este de 60 km/h. Conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă în valoare de 2900 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 zile, informează un comunicat al Poliţiei Capitalei

În cadrul acţiunii organizate de poliţiştii de la Brigada Rutieră în contextul acţiunii SPEED, desfăşurate în perioada 07-13 august a.c., la nivel european, sub egida ROADPOL (Organizaţia Poliţiilor Rutiere din Europa), a mai fost identificat, duminică, un bărbat în vârstă de 37 ani care a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 4 sub influenţa a două substanţe psihoactive, în maşina sa fiind găsite astfel de substanţe.

De asemenea, duminică, în jurul orei 04:05, un bărbat în vârstă de 31 ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 3 sub influenţa alcoolului, testarea preliminară cu aparatul alcooltest, indicând o valoare de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Statisticile publicate de Poliţie arată că, în primele 6 luni ale anului 2023, pe raza municipiului Bucureşti, au fost aplicate aproximativ 24.000 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi au fost reţinute aproximativ 800 permise de conducere pentru depăşirea vitezei cu peste 50 km/h şi 80 permise de conducere pentru depăşirea vitezei cu peste 70 km/h.

Viteza excesivă a reprezentat cauza principală în 30% dintre accidentele mortale, iar amploarea gravităţii consecinţelor la care se expun conducătorii auto în cazul unui impact la viteză ridicată creăte în mod proporţional cu viteza, au transmis poliţiştii.

Aceştia subliniază că viteza peste limita legală constituie un factor determinat în producerea accidentelor de circulaţie întrucât timpul de reacţie în cazul unor evenimente neaşteptate creşte atunci când viteza cu care rulează autovehicul depăşeşte cu mult limita legală, distanţa de frânare creşte atunci când viteza este mare, viteza excesivă creşte semnificativ riscul producerii unui accident de circulaţie în special în cazul conducătorilor auto neexperimentaţi iar câmpul vizual al conducătorului auto se îngustează pe măsură ce acesta conduce cu o viteză care depăşeşte limita legală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.