Șoferii care parchează pe trecerile de pietoni sau în stațiile STB, sancționați de Poliția Locală Sector 2 – FOTO

Șoferii care parchează pe trecerile de pietoni sau în stațiile STB, punând în pericol pietonii, sunt sancționați de Poliția Locală Sector 2.

Inconștiența de care dau dovadă unii conducători auto, care parchează pe trecerile de pietoni sau în stațiile STB, punând în pericol grav pietonii care pot cădea victime ale accidentelor, este sancționată contravențional de către Poliția Locală Sector 2, anunță instituția pe pagina de Facebook.

”Echipajele continuă zilnic să acționeze pe linia identificării și amendării celor care se fac vinovați de încălcarea legislației, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice”, mai spune sursa citată.

O nouă activitate de acest gen s-a desfășurat pe Șos. Pantelimon, Șos. Colentina, Bd. Chișinău, Calea Moșilor și Șos. Mihai Bravu iar, zilele următoare, vor fi monitorizate alte zone intens circulate.

Poliția Locală Sector 2 reamintește că, potrivit OUG nr. 195/2002, nerespectarea semnificației indicatorului “Oprirea interzisă” se sancționează cu 2 – 3 puncte amendă, la care se adaugă 2 puncte penalizare. Nerespectarea indicatorului “Staționarea interzisă” se sancționează cu 4 – 5 puncte amendă, la care se adaugă 3 puncte penalizare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati