Şoferii STB protestează joi din cauza concedierii a peste 200 de angajaţi

Angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti vor organiza un protest, joi, 5 mai, la sediul STB SA, din cauza concedierilor. 

Sindicaliştii protestează faţă de concedierea a 222 de şoferi STB care au participat la greva din ianuarie, declarată ilegală de justiţie chiar în ziua declanşării. Aceştia susţin că este vorba de un abuz.

În luna ianuarie, peste 700 de angajaţi din transportul public al Capitalei au protestat în curtea instituţiei, nemulţumiţi de modul în care merg negocierile pentru condiţiile de lucru şi salarizare.

Aceştia au spus, la acel moment, că doresc o majorare salarială, pentru că a crescut rata inflaţiei, explicând că nu au mai avut creşteri salariale de trei ani. De asemenea, au cerut „demisia” directorului Regiei de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, deoarece nu au avut un dialog social cu acesta.

Din solidaritate cu membrii Sindicatului Transportatorilor din București (STB) și în sprijinul mișcării sindicale la nivel national, și-au anunțat participarea sindicaliști din cele mai importante orașe din România: Brașov, Iași, Craiova, Ploiești, Constanța, Galați, Tg. Jiu, Suceava, Tulcea, Vaslui, Baia Mare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati