Șoferiță cu o alcoolemie uriașă, arestată după ce a ucis un om, în București

O femeie în vârstă de 51 de ani a fost arestată preventiv, marți, de magistrații Judecătoriei Sectorului 5, după ce s-a urcat la volan deși era în pragul comei alcoolice și a ucis un alt șofer care circula regulamentar. În urma accidentul au mai fost răniți o femeie și un copil în vârstă de cinci ani.

Potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei, femeia de 51 de ani aflată la volanul unei mașini care se deplasa sâmbătă pe Bulevardul Națiunile Unite, „pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu un alt autovehicul, condus de un bărbat în vârstă de 58 de ani”.

În urma accidentului, bărbatul și doi pasageri au fost răniți și au fost transportați la spital. După ce a fost transportat la spital, starea șoferului s-a agravat și a murit.

Femeia de 51 de ani a fost testată cu aparatul alcooltest rezultând faptul că se afla sub influența băuturilor alcoolice. Ea a fost dusă la sediul INML unde i-au fost prelevate mostre biologice necesare stabilirii alcoolemiei.

Potrivit unor surse din Poliție, femeia de la volan a fost testată cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,99 mg/litru în aerul expirat, scrie Gandul.ro.

Sursele citate au precizat că, după prelevarea probelor de sânge, medicii au stabilit că avea o alcoolemie de peste 2 la mie, ceea ce înseamnă că aproximativ cu 30 de minute înainte să se urce la volan avea, în sânge, o alcoolemie de peste 3 la mie, adică era în pragul comei alcoolice.

Femeia a fost reținută, iar ulterior Judecătoria Sectorului 5 a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 zile.

Cercetările în acest caz sunt continuate de Brigada Rutieră, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati