Solaris Trollino 12, viitoarele troleibuze ale Capitalei, intră în circulație la finalul lui 2024

1
282
Foto: Facebook / Societatea de Transport București - STB SA

Noile troleibuze Solaris Trollino 12, care va circula pe străzile Capitalei începând de anul viitor, au o capacitate de transport de 90 de persoane. Un cap de serie a fost expus la Salonul Auto București, potrivit buletindebucuresti.ro. 

Capacitatea de transport a noului troleibuz este de 90 de persoane, dintre care 25 călători pe scaune și un loc pentru scaun rulant persoane cu dizabilități. Are trei uşi de acces pentru salonul de călători și rampă cu acționare mecanică pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă, cu sistem de protecţie împotriva plecării autovehicului cu rampa deschisă. Troleibuzul va fi prevăzut cu buton de semnalizare a intenţiei de acţionare a rampei situat atât la exterior, cât şi la interior şi semnalizarea la bord pentru conducătorul de vehicul.

Foto: Facebook / Nicușor Dan

Printre dotări se mai numără:

– Sistem de climatizare HVAC pentru cabina post conducere și salon călători, cu instalaţie de încălzire a cabinei şi a salonului troleibuzului cu pompă de căldură.

– Echipamente ITS pentru: informare călători (audio-vizuală), infotainment, numărare călători, supraveghere video, wi-fi şi sistem de comunicare online, sistem automat de taxare cu validatoarele ce acceptă plata cu card bancar contactless.

Foto: Facebook / Societatea de Transport București – STB SA

Troleibuzul are o autonomie de 20 de kilometri cu funcție de autobuz pe trasee neelectrificate, iar conectarea/deconectarea la/de la rețeaua electrificată se face autonom, din cabina șoferului.

Primăria Generală a semnat cu societatea poloneză Solaris Bus & Coach un contract pentru furnizarea a 100 de troleibuze Solaris Trollino 12. Comanda a fost plasată pe 29 decembrie 2022 și are o valoare de aproape 60 de milioane euro.

Acestea au termen de garanție cinci ani sau 300.000 de km cu toate activitățile de mentenanță planificată incluse, de la consumabile până la piese de schimb. Bateriile din componența Sistem Reîncărcabil de Stocare a Energiei Electrice vor avea garanție de opt ani. Troleibuzele vor fi livrate la București la sfârșitul anului 2024.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.