ȘOMAJ TEHNIC | Numărul de telefon la care se pot obține informații suplimentare

Un nou număr de telefon la care cetățenii pot sună pentru a obține informații suplimentare cu privire la șomajul tehnic și la facilitățile acordate prin prevederile Legii nr.19/2020 este disponibil începând de luni, a anunțat Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM).

„Începând cu dată de 14 aprilie 2020, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă pune la dispoziția cetățenilor un nou număr de telefon – 021.444-0000, la care aceștia pot sună pentru a obține informații suplimentare cu privire la șomajul tehnic și la facilitățile acordate prin prevederile Legii nr.19/2020, scrie Ziare.com.

Noul număr de telefon, operat în parteneriat cu Telekom România, optimizează serviciul de informare efectuat de ANOFM, scurtând timpii de așteptare. Astfel, încă din faza de inițiere a apelului, cetățenii vor putea fi repartizați către operatorii call-centerului, în funcție de categoria în care se încadrează”, precizează instituția.

Potrivit sursei citate, noul call-center va funcționa în același interval orar că până în prezent, respectiv între orele 9:00 – 16:00, de luni până joi, respectiv între orele 9:00 – 13:00, vineri.

ANOFM reamintește faptul că angajatorii au la dispoziție platforma digitală https://aici.gov.ro pentru încărcarea documentelor necesare acordării șomajului tehnic pentru angajații cărora li s-a suspendat temporar contractul individual de muncă din inițiativa angajatorului, conform prevederilor legale.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati