Sondaj: 3 din 10 români utilizatori de internet au carduri de credit. Românii caută ratele fără dobândă

Trei din zece români au carduri de credit, rezultă dintr-un sondaj Finzoom realizat în rândul utilizatorilor de internet din România. Majoritatea spun că au achiziționat un astfel de card pentru a avea o rezervă de bani, iar când vine vorba de folosirea cardurilor de credit, achizițiile cu plata în rate se află în topul preferințelor, scrie economedia.ro.

30% din cei care au răspuns sondajului Finzoom au deja un card de credit, 70% au cel puțin un card de debit, în timp ce 24% dintre respondenți spun că nu au niciun card.

Întrebați care a fost principala motivație pentru contractarea unui card de credit, cei mai mulți au nominalizat nevoia de a avea acces la o sumă de rezervă (32%), pe locul doi fiind intenția de a face achiziții importante (de exemplu electrocasnice) cu plata amânată.

În ceea ce privește caracteristicile cardului de credit pe care românii le consideră cele mai importante, rata dobânzii se află abia pe locul 3 (18% dintre respondenți), taxele și comisioanele pe locul 2 (22% dintre respondenți), iar pe primul loc este sistemul de rate fără dobândă – nominalizat de 25% dintre respondenți.

La întrebările despre modul în care folosesc cardurile de credit, pe primul loc sunt achizițiile de electrocasnice (19%), urmate de plățile la supermarket (18%) și achizițiile online (17%). Doar 11% dintre respondenți au spus că folosesc cardul de credit pentru retrageri de numerar, cunoscut fiind faptul că în cazul retragerilor nu se mai aplică beneficii precum perioada de grație, iar majoritatea băncilor percep dobânzi mai mare decât pentru plățile la comercianți.

Sondajul privind utilizarea cardurilor de credit a realizat online, de Finzoom, la cererea CEC Bank, în luna septembrie, pe un eșantion de peste 2.000 de respondenți din toată țara.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati