Sondaj CURS: Cristian Popescu Piedone, favorit la Primăria Capitalei / Vlad Popescu Piedone, la Sectorul 5

Un nou sondaj CURS realizat la nivel național în perioada 26 martie-2 aprilie, pe un eșantion de 1.067 respondenți, indică intenția de vot a românilor la alegerile locale şi europarlamentare. Sondajul arată că primarul Cristian Popescu Piedone este favorit la Primăria Capitalei iar fiul său, deputatul Vlad Popescu Piedone, la Sectorul 5.

  • Întrebați dacă Bucureștiul se îndreaptă mai degrabă într-o direcție greșită 51% dintre respondenți sunt de părere că, de fapt, Capitala României se îndreaptă într-o direcție greșită, în timp ce 40% cred că direcția în acest moment este bună.

Referitor la gradul de favorabilitate ale personajelor politice angajate în lupta electorala pentru Capitală, 56% dintre respondenți spun că au o părere favorabilă în ceea ce îl privește pe Cristian Popescu Piedone, 67% au o părere favorabilă despre Nicuşor Dan, în timp ce 41% spun că au o părere favorabilă despre medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al alianței PSD-PNL. Mihai Enache de la AUR este văzut în mod favorabil de 45% dintre respondenții la sondaj.

  • Întrebați apoi, despre preferințele la vot pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, alianța PSD-PNL are o intenție la vot de 49%. Pe locul doi este Alianța Dreapta Unită (USR-PMP-Forţa Dreptei) cu 23%, urmată cu 13% pentru Alianța pentru Unitatea Românilor (AUR). Partidul Umanist Social Democrat (PUSL) are 9%, în timp de SOS România a obținut în acest sondaj de opinie 9%.

În ceea ce privește intenția la vot pentru Primăria Capitalei, alianța PSD-PNL are 19%, Alianţa Dreapta Unită (USR-PMP-Forţa Dreptei) 23%, Alianţa pentru Unitatea Românilor (AUR) 13%, Partidul Umanist Social Democrat (PUSL) are 11% şi SOS România are 3%.

  • Referitor la intenția de vot pentru candidații la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone (PUSL) se află pe locul 1 cu un procent de 40%, Nicuşor Dan, candidat independent susţinut de USR, este pe locul 2 cu 29%, medicul Cătălin Cîrstoiu, susţinut de alianţa PSD-PNL, are 20%, în timp ce Mihai Enache (AUR) are 4%, iar Diana Şoşoacă (SOS România) are de asemenea 4%.

Cristian Popescu Piedone a subliniat, la Antena 3 CNN, că singurul sondaj relevant este urna de vot și a îndemnat cetățenii Bucureștiului să își exercite dreptul lor civic

Cristian Popescu Piedone a subliniat, la Antena 3 CNN, că singurul sondaj relevant este urna de vot și a îndemnat cetățenii Bucureștiului să își exercite dreptul lor civic.

  • ”Am spus de la început, sondajele sunt pentru eter. (…) Eu nu să-mi opresc niciodată motoarele, indiferent ce sondaj e. Poate să mă dea cu 1.100% câștigător. Voi munci ca și cum avea voi avea 1%.

Pe mine nu mă interesează. Sondajul real este urna de vot.

Și transmit pe această cale și rog cetățenii Bucureștiului, indiferent de coloratură politică. Oameni buni, ieșiți la vot!”, a transmis Piedone.

De asemenea, sondajul mai arată că deputatul Vlad Popescu Piedone este favorit la Primaria Sectorul 5.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati