Sondaj CURS realizat în Bucureşti: 29% ar vota cu PSD la alegerile locale

29% dintre bucureșteni ar vota cu PSD, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, unui sondaj CURS realizat în Bucureşti, informează News.ro. 17% ar vota cu PNL şi acelaşi procent declară că ar opta pentru USR.

  • Mai mult de jumătate dintre respondenţi au o părere proastă despre activitatea primarului general Nicuşor Dan, procente similare fiind înregistrate şi în cazul celor care cred că lucrurile în Capitală merg mai degrabă într-o direcţie greşită. Traficul este considerat principala problemă în Bucureşti, urmat de încălzire şi apă caldă.

Un procent de 68% dintre cei chestionaţi consideră că România se îndreaptă mai degabă într-o direcţie greşită, în timp ce 23% consideră că se îndreaptă mai degrabă într-o direcţie bună.

Procentele sunt comparabile şi în ceea ce priveşte Capitala – 61% cred că lucrurile merg într-o direcţie greşită, iar 27% cred că direcţia este mai degrabă bună.

Aproape jumătate dintre cei chestionaţi, 46%, consideră că activitatea primarului general este proastă, iar 11% o consideră foarte proastă, în timp ce 30% o consideră bună, iar 9% o apreciază ca ”foarte bună”.

În cazul primarilor de sector, 40% consideră că primarul sectorului în care locuiesc are o activitate bună, iar pentru 16% este foarte bună, în timp ce pentru 35% activitatea este proastă, iar pentru 5% este ”foarte proastă”.

Aproape o treime dintre respondenţi (28%), indică traficul ca fiind principala problemă a Bucureştiului, în timp ce pentru 21% principala problemă este legată de încălzire şi apă caldă. Acestea sunt urmate, în ordine, de poluare (11%), drumuri (9%), starea spitalelor li curîţenia cu câte 6%, diverse probleme sociale (4%).

În ceea ce priveşte intenţiile de vot la alegerile locale, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, 29% ar vota cu PSD, 17% ar vota cu PNL şi acelaşi procent declară că ar opta pentru USR.

AUR ar fi opţiunea a 15% dintre cei chestionaţi, urmat de PMP, care ar fi votat de 5%.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati