Sondaj INSCOP pentru News.ro. PSD rămâne favorit în alegeri, PNL trece pe locul doi, urmat de AUR la mică distanță

​PSD se menține pe primul loc în intențiile de vot, relevă datele ultimului sondaj de opinie INSCOP, realizat la comanda News.ro. PNL trece pe locul al doilea, urmat de AUR la mică distanță.

PSD ar obţine 30,2% din voturi, PNL – 20,1%, AUR – 19,5%, iar partidul Dianei Şoşoacă, S.O.S., ar trece de pragul de 5% necesar intrării în Parlament, dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare.

Astfel, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PSD ar obţine 30,2% din voturi, potrivit studiului.

PNL este creditat cu 20,1%.

Potrivit sondajului INSCOP, AUR este acum clasat pe locul trei, cu 19,5%

Pentru USR ar vota 11,9% dintre români, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri.

Partidul Dianei Şoşoacă, S.O.S., ar trece de pragul de 5% necesar intrării în Parlament, dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare, fiind creditat cu 5,2% din intențiile de vot.

Pentru UDMR ar vota 4,9% dintre cei care şi-au exprimat o opţiune de vot, iar pentru Pro România 2%.

1,9% dintre cei intervievaţi îşi exprimă opţiunea pentru Partidul Verde, 1,3% pentru PMP, 0,7% pentru PUSL, 0,6% pentru Forţa Dreptei şi 0,3% pentru REPER. 1,3% dintre respondenţi îşi exprimă preferinţa pentru alt partid.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda News.ro. Datele au fost culese în perioada 20 – 27 noiembrie, prin metoda CATI (interviuri telefonice), prin intermediul chestionarului. Volumul eşantionului simplu, stratificat, este de 1.100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2,95 %, la un grad de încredere de 95%.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati