Sondaj INSCOP/ PNL, avans rapid în intenția de vot pentru consiliile locale, AUR înregistrează o scădere semnificativă

Noul sondaj INSCOP, realizat în luna aprilie, arată că PNL înregistrează o creștere importantă în intenția de vot la 26.7% – faţă de 25.6%. PSD a ajuns la 28.4% – faţă de 30.6%, iar AUR înregistrează o scădere semnificativă și ajunge la 14.4% AUR – faţă de 17.4% în sondajul de luna trecută.

Conform sondajului INSCOP, aproape un sfert dintre subiecţi consideră că prioritatea viitorului primar trebuie să fie crearea de locuri de muncă şi atragerea de investitori.

”PSD și PNL au un raport mult mai echilibrat la intenția de vot pentru alegerile locale, reflectând cel mai probabil structurile de primari ale celor două partide. Intenția de vot pentru PSD scade puțin, în timp ce pentru PNL crește foarte puțin comparativ cu măsurătoarea de luna trecută.

Scorul cumulat al PSD și PNL la alegerile locale este de 55%, cu aproximativ 9 procente mai mare decât scorul pentru Alianța PSD-PNL măsurat la algerile europarlamentare.

  • Scade semnificativ și intenția de vot pentru AUR la alegerile locale, ceea ce confirmă tendința acestui partid înregistrată în ceea ce privește votul la alegerile europarlamentare.

În ceea ce priveşte agenda locală, majoritatea românilor sunt interesaţi de crearea de locuri de muncă, atragerea de investitori în localităţile lor, construirea de spitale, dispensare, şcoli, grădiniţe, creşe şi abia apoi de infrastructura rutieră şi utilităţi. Este o viziune matură a unei populaţii care începe să înţeleagă în mod corect ordinea priorităţilor pentru o dezvoltare sustenabilă, echilibrată şi o calitate a vieţii îmbunătăţită”, afirmă Remus Ştefureac, director INSCOP Research.

PNL urcă la capitolul intenție de vot la alegerile pentru consiliile locale

Potrivit PNL, pentru alegători cântăresc mai greu investițiile care au creat locuri de muncă și atragerea banilor europeni la care sunt campioni, bani care au schimbat cu adevărat comunitățile și au crescut considerabil nivelul de trai.

PNL mizează pe 9 iunie pe succesul administrațiilor locale, pe cei care au construit temeinic stabilitate, carte care se dovedește câștigătoare, completează sursa citată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati