Soprana ucraineană Nadiia Yurko şi copiii săi, găzduiţi într-un centru pentru refugiaţi din Sectorul 1 – VIDEO

Soprana ucraineană Nadiia Yurko şi copiii săi au fost găzduiţi, timp de patru zile, în centrul pentru refugiaţi de la Şcoala Gimnazială nr. 13 din Sectorul 1, iar marţi au ajuns Germania, a anunţat primarul Clotilde Armand pe pagina de Facebook.

“Vreau să vă transmit un “Mare mulțumesc!” pentru ajutorul pe care îl oferiți ucrainenilor. Pentru cei care au fugit din calea războiului, este foarte important să aibă mâncare caldă și un loc sigur pentru odihnă.”

Acesta este o parte din mesajul sopranei ucrainene Nadiia Yurko, care, împreună cu cei doi copii ai săi, au fost găzduiți timp de patru zile în centrul pentru refugiați de la Școala Gimanzială nr. 13 din Sectorul 1. Nadiia Yurko a ajuns astăzi în Germania și a ținut să mulțumească celor care au ajutat-o în această perioadă grea pentru poporul său.”, a scris Armand.

Soprana a fost una dintre cele 6.175 de persoane refugiate din Ucraina (2.862 femei, 1.786 bărbaţi şi 1.527 copii) care au fost găzduite, în perioada 1 – 20 martie în centrele de cazare organizate la Colegiul Tehnic de Aeronautică ‘Henri Coandă’, la Colegiul Tehnic Feroviar ‘Mihai I’, la Colegiul Tehnologic ‘Viaceslav Harnaj’, la Colegiul Tehnic ‘Dinicu Golescu’, la Colegiul Tehnic Mecanic ‘Griviţa’, la Şcoala Gimnazială nr. 6 şi la Şcoala Gimnazială nr. 13, a precizat primarul.

Autoritatea locală le oferă refugiaţilor din Ucraina adăpost, trei mese zilnic şi asistenţă medicală.

Clotilde Armand şi-a exprimat recunoştinţa pentru cetăţenii, agenţii economici şi ONG-urile care au fost alături de Primăria Sectorului 1 în sprijinirea refugiaţilor din Ucraina.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati