Sorin Cîmpeanu anunţă majorarea premiilor pentru olimpiadele naţionale: Premiul I va fi 1.000 de lei

Sorin Cîmpeanu anunță majorarea premiilor pentru olimpiadele naţionale, iar premiul I va fi 1.000 de lei. De asemenea, și alocația zilnică pentru participanții la olimpiadele naționale s-a dublat și ajunge la 200 de lei.

„Aveam un sistem ridicol de recunoaștere a performanței la nivel național”, a spus ministrul Educației, care a declarat că prin, actul normativ adoptat, premiul întâi va fi 1000 de lei, premiul al doilea 700 de lei, premiul trei 500 de le, iar mențiunea 300 de lei.

„Pentru participarea la olimpiade naționale Guvernul a dublat astăzi alocația zilnică pentru fiecare participant la olimpiadele naționale, elevi și profesori, de la 100 la 200 de lei. Vă anunț că sunt în medie 20.000 de participanți”, a mai spus Sorin Cîmpeanu, portivit Edupedu.ro.

Costurile ar fi de 4 milioane de lei pe zi, bani susținuți de Guvernul României, a mai precizat ministrul.

El a precizat că o altă măsură luată de Guvern a fost ca performanţa elevilor la olimpiadele internaţionale să fie recunoscută indiferent de şcoala de unde provin, prin alocarea unor burse de performanţă, pentru prima oară în şcolile private.

”Sunt elevi care reprezintă România, care merită recunoaşterea statului pentru nivelul înalt la care reprezintă România, indiferent de sistemul de stat sau particular”, a arătat el.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati