Sorin Cîmpeanu: Școlile nu sunt total pregătite pentru reluarea cursurilor

0
99

Şcolile din România nu sunt total pregătite pentru reluarea cursurilor faţă în faţă, în sala de clasă, a declarat luni ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Într-o intervenţie în direct la Antena 3, el a motivat că ar putea apărea o nouă problemă – şcolile să nu mai aibă suficienţi profesori,  iar foarte multe cadre didactice şi-au depus deja dosarele de pensionare şi nu mai vor să revină la cursuri anul viitor.

În plus, se va face o analiză a situaţiei epidemiologice, a mai precizat ministrul Educației.

„Solicităm azi către inspectoratele şcolare judeţene o situaţie reală, completă, o radiografie a numărului elevilor care nu au putut participa la învăţământ online, pentru că ei trebuie să aibă mediile încheiate, dar și motivul, fie nu au avut tabletă, interne. (…) Luăm în calcul redeschiderea şcolilor în ordinea care ne dă mai întâi grădiniţe și învăţământul primar. De asemenea, prioritară este deschiderea şcolilor pentru clasele VIII-XII, care vor avea examene naţionale, precum și acele şcoli unde nu s-a putut desfăşura învăţământul online”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

În prezent, elevii sunt în vacanța de iarnă, până pe 11 ianuarie, când se vor întoarce la școala online. Vacanța intersemestrială va fi în perioada 30 ianuarie – 7 februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.