Sorin Grindeanu, audiat ca martor la DNA în dosarul de corupție al directorului CFR

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a fost audiat marți ca martor la DNA în dosarul de corupția al directorului CFR SA, scrie economedia.ro, care citează G4Media.ro.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a confirmat, marți, că ministrul Sorin Grindeanu a fost citat astăzi, 17 ianuarie 2023, la sediul Direcție Naționale Anticorupție, în calitate de martor și a dat o declarație în fața procurorilor.

Ministrul a fost întrebat în legătură cu un dosar instrumentat de către DNA.

„Sorin Grindeanu a subliniat că, în calitatea sa de ministru al Transporturilor și Infrastructurii, își dorește o clarificare cât mai rapidă a situației şi aflarea adevărului. Preocupările și activitățile desfășurate de către ministru se concentrează, de la începutul mandatului, pe dezvoltarea infrastructurii, atragerea de bani europeni și dezvoltarea capacității administrative. Totodată, Sorin Grindeanu precizează că va da curs cu celeritate tuturor solicitărilor venite din partea organelor statului, pentru clarificarea situației”, transmite ministerul.

Procurorii DNA au început luni urmărirea penală față de Alexandru Ion Simu, directorul companiei de stat CFR SA, și Petru Cesa, director în companie, acuzați de instigare la abuz în serviciu și instigare la uzurparea funcției, potrivit unui comunicat al instituției.

DNA îi acuză pe cei doi că au trucat numirea lui Simu la conducerea companiei și au concediat o angajată pe care o bănuiau că ar fi transmis către ziariști detaliile ilegalității.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati