Sorin Grindeanu: Metroul va circula normal „în maxim o săptămână sau două”

0
311
Foto: Facebook / Metrorex

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă că fluxul normal de circulaţie al trenurilor de metrou va reveni „în maxim o săptămână sau două”, iar Guvernul a alocat banii necesari pentru firma care asigură mentenanţa garniturilor, relatează Agerpres.

„Au mărit frecvenţa trenurilor. Vor mări, din ce mi-au transmis cei de la Metrorex, în perioada următoare şi vor reveni la normal pentru că, la rectificarea din luna august, au fost alocate sume inclusiv pentru Metrorex. Le-am cerut celor de la Metrorex, am aprobat în Guvern, am susţinut această cauză, dar le-am cerut celor de la Metrorex să detalieze foarte clar toate cheltuielile pe care le au în plus faţă de ceea ce s-a aprobat iniţial. Aceste detalieri au venit, deschiderile de conturi s-au făcut zilele trecute, săptămâna trecută. Au avut discuţii cu firma care asigură mentenanţa, că până la urmă acolo este problema, firma care în 2021, vă repet, avea de primit vreo 200 de milioane de la Metrorex şi au primit asigurări”, a precizat Grindeanu, marţi, la Parlament.

  • Întrebat când se va reveni la normal, Grindeanu a menţionat: „Este o chestiune de zile, maxim o săptămână – două până când cei de la Metrou, din ce mi-au spus, vor reveni la fluxul normal”.

„Noi am asigurat banii, Guvernul a asigurat banii. Sigur, în momentul în care vii ministru preiei şi cu bune şi cu rele diverse lucruri. La Metrorex am preluat în anul 2021, în singurul an, de fapt, după Revoluţie în care n-a avut buget şi în care la firma care a asigurat mentenanţa vreo 200 de milioane avea de dat”, a adăugat Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.