„Spărgătorul de nuci”, „Samson et Dalila”, „Don Quijote” și „Otello”, săptămâna aceasta pe scena Operei Naționale București

Baletul „Spărgătorul de nuci” de Ceaikovski, spectacolul de operă „Samson et Dalila” de Saint-Saëns, spectacolul de balet „Don Quijote” de Minkus şi spectacolul cu opera „Otello” de Verdi sunt propunerile Operei Naţionale Bucureşti pentru patru seri în această săptămână, la Sala Mare.

Miercuri, 26 ianuarie, ora 18:30, Opera Națională București prezintă spectacolul de balet „Spărgătorul de nuci” de Ceaikovski, în coregrafia lui Oleg Danovski, cu adaptarea regizorală și coregrafică purtând semnătura lui Oleg Danovski jr.; scenografia a fost realizată de către Andreea Koch. În rolurile principale vor evolua doi prim-balerini de talie internațională:  Arianne Lafita Gonzalvez – Zâna Dulciurilor și Vittorio Galloro – Prințul.

Opera Națională București prezintă joi, 27 ianuarie, ora 18:30, spectacolul cu opera „Samson et Dalila” de Saint-Saëns, reprezentație in memoriam Elena Cernei. Regia poartă semnătura lui Giandomenico Vaccari, iar la pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea. Pentru această reprezentație, publicul spectator va avea ocazia să o urmărească pe mezzosoprana Ramona Zaharia în rolul Dalila, în calitate de invitată pe scena operei bucureștene.

Povestea cavalerului Don Quijote care pornește prin lumea întreagă în căutare de aventuri, devine o frescă a societății spaniole și o reflecție asupra comportamentului uman. Vă invităm să ne bucurăm împreună de muzica lui Ludwig Minkus și coregrafia care îmbină perfect dansurile spaniole cu baletul clasic în reprezentația spectacolului de balet „Don Quijote” de Minkus programat sâmbătă, 29 ianuarie, ora 18:30.

Duminică, 30 ianuarie, ora 18:30, vă invităm la spectacolul cu opera „Otello” de Giuseppe Verdi, în regia lui Giancarlo del Monaco. Creația verdiană a reprezentat prin excelență o împletire perfectă a artei dramatice cu muzica. De-a lungul secolelor, „Otello” s-a dovedit a fi o capodoperă care s-a evidențiat nu doar prin simbolurile filosofice, ci și prin trăirile tulburătoare și puternice ale personajelor, din punct de vedere teatral.

Bilete pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati