Spațiile de curs de la Complexul Leu, renovate de Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării

Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București a derulat, în ultimele luni, lucrări ample de amenajare și modernizare a spațiilor comune, holuri și balcoane, precum și a sălilor de laborator, curs și seminar de la etajul 6 al clădirii din Complexul Leu.

Lucrările au fost efectuate cu sprijinul partenerilor FJSC, care au pus la dispoziție resursele financiare necesare.

Astfel, o companie de bricolaj a sprijinit, cu materiale de construcții, corpuri de iluminat și mobilier, renovarea sălii 613, a cancelariei profesorilor, a teraselor și balcoanelor etajului 6 al clădirii din Complexul Leu, acolo unde își are sediul FJSC.

De asemenea, sala 610 din cadrul aceluiași etaj 6 a fost renovată și transformată, cu ajutorul sprijinului material și tehnic oferit de o televiziune de știri, într-un veritabil studio TV: a fost achiziționat mobilier nou, pupitru de știri, perete verde (cheia Chroma).

În plus, laboratoarele de publicitate și relații publice au fost, la rândul lor, modernizate și dotate cu echipamente de videoproiecție, televizoare, mobilier și consumabile necesare bunei desfășurări a cursurilor și seminarelor.

„Am văzut în pandemie atât o oportunitate pentru a digitaliza biblioteca facultății și pentru a debirocratiza administrativ facultatea, cât și pentru a iniția ample proiecte de amenajare și consolidare la standardele și așteptările pe care le avem de la un învățământ academic modern. Astfel că în ultimul an academic am profitat de perioada în care cursurile s-au desfășurat online pentru a demara lucrări de construcții și reparații din bani privați, din parteneriate și sponsorizări” a declarat Antonio Momoc, decanul FJSC.

De altfel, toate aceste parteneriate încheiate de către Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării cu mediul privat sunt unele pe termen lung și includ, pe lângă proiectele de renovare a spațiilor facultății, și încheierea unor acorduri de practică pentru studenți.

„Aceste parteneriate aduc un plus infrastructurii sediului Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și contribuie la amenajarea unor spații de lucru moderne, plăcute și adecvate cerințelor actuale și exigențelor studenților și colegilor noștri. Acordurile noastre îi implică și pe studenții FJSC, care sunt cu atât mai motivați să participe la stagiile de practică oferite de partenerii noștri”, a concluzionat  Momoc.

Sediul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării se află la etajul 6 al clădirii din Bd. Iuliu Maniu, nr. 1-3, Complex Leu.

Clădirea a fost construită între 1974-1976, fiind proiectată de arhitectul Constandin Rulea și de echipa formată din arh. Mircea Anania, arh. Octav Dimitriu și ing. Traian Pop.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati