Specialişti din întreaga lume discută la UPB despre materialele metalice ale viitorului

Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti organizează, în perioada 24-25 noiembrie, a IX-a Conferinţă Internaţională de Ştiinţa şi Tehnologia Materialelor – RoMat 2022.

Oameni de ştiinţă din întreaga lume vor discuta la UPB despre materialele metalice ale viitorului şi despre perspectivele industriei în vremuri din ce în ce mai complicate. În paralel, se va desfăşura şi a treia ediţie a târgului de joburi SIM JOBS. Scopul evenimentului este acela de a crea o punte între studenţii şi absolvenţii facultăţii şi companiile participante. Zeci de companii vor expune cele mai noi tehnologii în domeniu şi vor împărtăşi informaţii despre viitorul industriei în cadrul workshopului „Tendinţe noi în procesarea materialelor metalice”.

La evenimente vor participa reprezentanţi ai mediului academic, cercetători de renume mondial, zeci de companii din industrie, precum şi personalităţi din domeniul apărării şi industriei armamentului.

„RoMAT 2022 este o oportunitate pentru comunitatea mondială de ştiinţă şi inginerie a materialelor de a-şi împărtăşi realizările recente şi de a oferi un forum pentru ca oamenii de ştiinţă, academicieni şi cercetătorii industriali să se întâlnească şi să facă schimb de experienţe valoroase”, a declarat prof. Iulian Antoniac, preşedintele RoMat 2022.

„Ediţiile anterioare ale SIM JOBS s-au bucurat de un real interes din partea participanţilor şi sperăm ca şi ediţia din acest an să creeze o legătură puternică între partenerii din mediul socio-economic, cadrele didactice şi studenţii facultăţii noastre” a declarat prof. Radu Ştefănoiu, Decanul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati