Spectacole cu parfum de primăvară la Teatrul Coquette

Teatrul Coquette vă invită, sâmbătă 11 martie de la ora 11.00 să vizionați cea mai nouă producție pentru copii „Legenda lui Martie” și de la ora 19.00, ”Doamne, ce zile minunate”, după Samuel Beckett.

Duminică, tot de la ora 11.00 copiii sunt așteptați să se reîntâlnească cu ”Martie” și a lui legendă.

Legenda lui Martie

Piesa este inspirată dintr-o frumoasă legendă românească din nordul țării, care spune că lunile anului s-au înțeles ca fiecare să stea pe cer până când Soarele va fi răsărit de 30 sau 31 de ori.

Martie era un unchieș plin de el, cusurgiu și grăbit. Dornic să fie „Martie în post” îl gonește pe Februarie mai devreme și dorește a sta pe cer numai el. De aceea, Martie le are pe toate – soare, zăpadă, vreme blândă și vreme aprigă și le folosește după bunul lui plac. Mândru nevoie mare de isprăvile sale, coboară pe Pământ ca să vadă cât e de iubit de cei de acolo. În călătoria lui se întâlnește cu ființe mitice precum Crăiasa Florilor, Nea Omăt și Baba Dochia. Martie nu prea știe cum să se facă plăcut de cei pe care-i întâlnește și de cele mai multe ori stârnește conflicte din cauza capriciilor sale.

Singura care reușește să-l facă pe Martie să fie mai blând atât cu natura cât și cu fratele Aprilie este Baba Dochia care prin înțelepciunea-i binecunoscută izbutește să facă pace între cei doi.

„Legenda lui Martie”, un spectacol cu și despre tradițiile și folclorul românesc.

Cu: Mihai Căpățînă, Gabriel Costan și Ruxandra Bălașu

Regia: Ruxandra Bălașu  

Doamne, ce zile minunate! după Samuel Beckett

De la publicarea ultimei variante, piesa lui Samuel Beckett „Oh, les beaux jours” continuă să fie fascinantă prin umorul și adâncimile reflexive ale unui nou tip de individ care legitimează absurdul: omul contemplativ. O femeie stă îngropată într-o movilă de pământ și-și vorbește viața în loc de a o trăi. Truisme, maxime, citate din clasici, rugăciuni mute îi umplu timpul din minunatele zile pe care le petrece trăncănind. Vorbitul ia locul acțiunilor pe care nu le face.

Încremenită la răspântia dintre lumea fizică și dimensiunea ei suprafirească, Winnie, eroina acestui text, ne amuză, ne înduioșează, ne intrigă și ne provoacă târându-ne în vârtejul verbalizării ei tumultoase.

Doamne, ce zile minunate, despre absurdul în care trăim ireversibil.

Cu: Ruxandra Bălașu, Pavel Bârsan și Ioana Lixandroaia, regia și adaptarea aparține lui Mihai Manolescu

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati