Spectacolele de apă, muzică şi lumini de la Fântânile Urbane sărbătoresc 120 de ani de la prima audiţie a „Rapsodiei române”

Spectacolele multimedia „Simfonia Apei” de la Fântânile Urbane din Bucureşti vor avea, începând cu 16 iunie, o nouă temă, celebrând 120 de ani de la prima audiţie a „Rapsodiei Române”, o compoziţie esenţială pentru cultura românească.

Ca un omagiu adus celui care este considerat cel mai mare muzician român, George Enescu, show-urile de la Fântânile Urbane vor combina măiestria tehnică a jocului de apă şi lumini cu o coloană sonoră alcătuită din selecţii muzicale remarcabile, inclusiv fragmente din „Rapsodia Română” şi alte compoziţii muzicale clasice care au influenţat decisiv evoluţia artei în ţara noastră.

  • Astfel, locuitorii Bucureştiului, dar şi turiştii se vor putea bucura de o experienţă multisenzorială unică, în care apa, muzica şi lumina se împletesc într-un mod spectaculos.

Spectacolele inedite de muzică, culori şi tehnologie 3D omagiind cei 120 de ani de la prima audiţie a „Rapsodiei Române” urmează să alterneze până în la 1 octombrie, cu cele dedicate promovării valorilor autentice româneşti şi a celor mai de seamă oameni de ştiinţă şi cultură care au contribuit la recunoaşterea internaţională a ţării noastre, mix-ul tematic fiind completat şi cu cel dedicat păcii.

Show-urile vor fi prezentate în fiecare seară de vineri, sâmbătă şi duminică, începând cu ora 21.30 în lunile iulie şi august, iar în lunile septembrie şi octombrie, de la ora 20.00, accesul fiind gratuit pentru toţi vizitatorii.

În zilele şi în intervalul orar în care au loc spectacole, traficul rutier va fi restricţionat pe Bulevardul Unirii, segmentul cuprins între Bulevardul Dimitrie Cantemir şi Splaiul Independenţei (zona fântâni).

Fântânile Urbane au fost reabilitate prin investiţii ale Apa Nova şi au fost redeschise şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti, în baza parteneriatului solid de peste 23 de ani cu furnizorul de apă şi servicii de canalizare al Capitalei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati