Spectacolele Teatrului Coquette pe 25 și 26 martie: Legende româneşti, Victor Haim, Giovanna Zoboli şi La Fontaine

0
159

Legende româneşti, Victor Haim, Giovanna Zoboli şi La Fontaine vă aşteaptă în ultimul weekend din martie pe scena Teatrului Coquette.

Teatrul Coquette vă invită, sâmbătă 25 martie de la ora 11.00 la ultima întâlnire cu „Legenda lui Martie” și de la ora 19.00 la „Valsul Hazardului”. Duminică 26 martie, de la ora 11.00 cei mici sunt așteptați să ia parte la aventurile personajelor din „Vulpea și Corbul”, iar de la ora 19.00 ne întâlnim cu „Îngerul pantofilor”.

Legenda lui Martie

Martie este un unchieș plin de el, cusurgiu și grăbit. Dornic să fie „Martie în post” îl gonește pe Februarie mai devreme și dorește a sta pe cer numai el. De aceea, Martie le are pe toate – soare, zăpadă, vreme blândă și vreme aprigă și le folosește după bunul lui plac. Mândru nevoie mare de isprăvile sale, coboară pe Pământ ca să vadă cât e de iubit de cei de acolo. În călătoria lui se întâlnește cu ființe mitice precum Crăiasa Florilor, Nea Omăt și Baba Dochia. Martie nu prea știe cum să se facă plăcut de cei pe care-i întâlnește și de cele mai multe ori stârnește conflicte din cauza capriciilor sale. Singura care reușește să-l facă pe Martie să fie mai blând atât cu natura cât și cu fratele Aprilie este Baba Dochia care prin înțelepciunea-i binecunoscută izbutește să facă pace între cei doi. „Legenda lui Martie”, un spectacol cu și despre tradițiile și folclorul românesc.

Cu: Mihai Căpățînă, Gabriel Costan și Ruxandra Bălașu

Valsul Hazardului este un spectacol precum spuma de șampanie. Personajele trec ca într-un dans nebun de la seducție la furie, de la disperare la extaz, de la dragoste la ură. Totul este ca un joc de cărți a cărui miză crește cu fiecare minut. Finalul aduce o răsturnare de situație total neașteptată. O femeie face un accident de mașină și ajunge să dea socoteală în fața unui Înger, care-i punctează fiecare răspuns. Uneori, oamenii ajung în situații cel putin ciudate. Balanța înclină nehotărâtă între rațional și irațional, între iubiri adevărate și disperări de moment.

Spectacolul încearcă să-i reamintească omului de existența continuă a comicului indiferent de situația în care acesta se află, dar să-l și provoace asupra procesului de reflexie asupra dualității deciziilor sale. Veți întâlni un personaj pe cât de simpatic pe atât de iritant.

Cu: Ruxandra Bălașu și Mihai Căpățînă

Vulpea și Corbul

Spectacolul este inspirat de îndrăgita fabulă scrisă de La Fontaine, adaptată pe înțelesul și pe placul copiilor. Șireata Vulpe îl păcălește pe Corb, care își dorește doar să învețe să cânte și să danseze la concursul din pădure. Spectacolul este înțesat de momente menite să stârnească hazul celor mici, dar și atenția lor la anumite comportamente, pe care fabula dorește să le aducă în vedere. Cu ajutorul ariciului, dar și al micilor spectatori, Corbul va găsi un mod de o face pe Coana Vulpe să se schimbe, să nu mai mintă și să nu mai fure. La final, vor sărbători reușita, dar vor trage împreună învățături din această aventură. Personajele sunt simpatice, devin îndrăgite de cei mici, iar spectacolul este plin de momente savuroase.

Cu:  Ruxandra Bălașu, Celina Nițu și Ingrid Bonța

Îngerul Pantofilor, după un text de Giovanna Zoboli, tradus de Florin Dumitrescu

În goana după lucruri mărunte, avuție sau prestigii efemere, am uitat să mai simțim. Oare unde ne grăbim? Tatăl lui Simone a clădit, pantof cu pantof, un imperiu de o valoare inestimabilă: Imperiul Pantofilor. Într-o noapte rece, ca niciodată, Simone l-a luat pe tatăl său de mână și i-a arătat ce era chiar acolo, în fața lor, și tatăl nu văzuse până atunci. Ce era cu adevărat important.

„Îngerul pantofilor” este un spectacol despre nenumăratele feluri în care iubirea se poate manifesta, când timpul se oprește în loc și vedem, prin ochii unui copil, „nevăzutul”.

Cu: Dana Voicu
Regia: Ștefania Maftei
Scenografia: Daniel Divrician,
Un spectacol realizat cu sprijinul UNITER.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.