Spectacolele Teatrului „Ion Creangă”, la Festivalului Bucureştii lui Caragiale

Teatrul „Ion Creangă” se alătură celei de-a 8-a ediţii a Festivalului Bucureştii lui Caragiale cu trei spectacole de teatru pentru copii: „Vrăjitorul din Oz”, „Jack şi vrejul de fasole” şi „Punguţa cu doi bani”. Programate pe data de 22, 23 şi 30 august în regim de matineu, spectacolele vor putea fi urmărite pe scena amenajată în Parcul Cişmigiu – zona Platanului.

Sâmbătă, 22 august, ora 10:00 – Vrăjitorul din Oz

Cel de-al şaselea weekend al Festivalului Bucureştii lui Caragiale debutează cu un musical: „Vrăjitorul din Oz”, după romanul lui L. Frank Baum. Pus în scenă la Teatrul Ion Creangă de britanicul Phil Willmott, montarea reuneşte toate ingredientele unei experienţe memorabile pentru tinerii spectatori de teatru: o poveste captivantă, personaje fantastice, o coloană sonoră antrenantă şi un final fericit, încărcat de sens. Pentru că dincolo de aventurile extraordinare prin care trec Dorothy şi prietenii ei, „Vrăjitorul din Oz” este o poveste despre prietenie, despre curajul de a-ţi urma propriul drum şi despre maturizare. Şi despre locul magic de unde începe totul, pentru că nicăieri nu-i ca acasă! Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani.

Duminică, 23 august, ora 10:00 – Jack şi vrejul de fasole

Despre maturizarea eroului ne vorbeşte şi „Jack şi vrejul de fasole”, de Joseph Jacobs, poveste transformată sub îndrumarea regizorului Octavian Jighirgiu într-un spectacol energic şi proaspăt. O pledoarie în favoarea tuturor celor care nu şi-au rătăcit candoarea în hăţişurile vieţii adulte, spectacolul pune în lumină creativitatea lui Jack – şi forţa care se ascunde în spatele inocenţei sale – acesta reuşind să învingă nedreptăţile unei lumi tot mai haotice şi să transforme un prezent lipsit de strălucire într-un viitor fericit. În varianta sa pentru scenă outdoor, „Jack şi vrejul de fasole” s-a bucurat de succes la Festivalul Amintiri din Copilărie – Bucureşti (2019) şi Festivalul Stradal WonderPuck – Cluj Napoca (2019).

Duminică, 30 august, ora 10:00 – Punguţa cu doi bani

O poveste clasică într-o adaptare cu totul atipică, care răstoarnă convenţiile scenice, aducând actorii şi decorul în mijlocul publicului, „Punguţa cu doi bani” este unul dintre cele mai îndrăgite titluri din repertoriul Teatrului Ion Creangă. Domolind limbajul textului original, şi presărat cu o suită de momente muzicale, spectacolul este creat de regizoarea Gabriela Dumitru special pentru copiii de vârstă mică, între 3 şi 6 ani. Varianta prezentată în Festivalul Bucureştii lui Caragiale este adaptată pentru scena din Parcul Cişmigiu, într-un format clasic, care menţine o distanţă de siguranţă între artişti şi spectatori, fără a pierde nimic din farmecul interpretării actoriceşti sau a soluţiilor dramaturgice ingenioase.

Despre Festival -Iniţiat în anul 2012, Festivalul Bucureştii lui Caragiale a fost creat pentru a aduce opera celebrului dramaturg cât mai aproape de publicul bucureştean şi s-a desfăşurat, pe rând, în Centrul Istoric al Capitalei, în Parcul Izvor şi, începând din anul 2017, în Parcul Cişmigiu. Cea de-a opta ediţie este organizată de Primăria Municipiului Bucureşti prin ARCUB în perioada 18 iulie – 20 septembrie 2020, sub motto-ul #SusţinemCulturaRO, cu scopul de a asigura continuitatea operatorilor culturali şi de a încuraja consumul cultural la nivel local. Programul include peste 30 de spectacole din repertoriul a 20 de teatre din Bucureşti.

Accesul la spectacole este gratuit şi se realizează în baza unei rezervări prealabile pe site-ul www.arcub.ro sau www.entertix.ro, şi cu respectarea măsurilor impuse de organizatori pentru prevenirea contaminării cu noul virus SARS-CoV-2, aşa cum au fost aprobate prin Ordinul nr. 2941/1120/2020, publicat în Monitorul Oficial la României din 19 iunie 2020.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati