Spectacolul „D-ale carnavalului”, regia Alexandru Dabija, premieră la TNB, pe 26 iunie

„D-ale carnavalului”, un spectacol de un umor vitriolant, în regia lui Alexandru Dabija, va fi prezentat în avanpremieră pe 19 şi 20 iunie, de la ora 20, la Sala Studio a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, iar premiera oficială va avea loc pe 26 iunie.

Din distribuţie fac parte Irina Movilă, Natalia Călin, Rodica Ionescu, Claudiu Bleonţ, Gavril Pătru, Emilian Oprea, Marius Rizea / Ionuţ Toader, Mihai Munteniţă, Mihai Calotă şi Ciprian Nicula.

„O cutremurătoare viziune a vidului şi deriziunii umane contemporane ne propune şi cu „D-ale carnavalului”; montare modernă şi fidelă textului caragialian, de un umor care nu mai e binevoitor, ci mai degrabă vitriolant. Un spectacol provocator a cărui estetică se apropie de cea a filmului mut, care scoate la lumină cu mijloace realiste absurdul condiţiei umane. Ansamblul scenografic (decorul Raluca Alexandrescu; costumele Liliana Cenean) şi mişcarea scenică (Florin Fieroiu) surprind întreg mecanismul acestei comedii clasice „alb-negru” în care sunt prinse ca într-o morişcă destinele personajelor-fantoşă „ambetate” de gândul răzbunării în propria lor ţopârlănie şi imbecilizare”, se arată în prezentarea spectacolului.

#ABCulMemoriei la TNB

Pe pagina de Facebook a TNB, publicul este invitat să urmărească, în serialul #ABCulMemoriei, un moment de istorie teatrală în care este prezent modul în care a fost primită de public şi de presa timpului prima reprezentaţie a piesei „D-ale carnavalului”, cu mai bine de 136 de ani în urmă, în cadrul căreia se vor regăsi şi informaţii inedite despre actorii din distribuţia acelei prime montări, se mai arată în comunicat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati