Spectacolul pentru copii „Flautul fermecat” de W.A.Mozart, la Opera Naţională Bucureşti

Studioul Experimental în Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess” din cadrul Operei Naţionale Bucureşti prezintă, pe 26 ianuarie, începând cu ora 11:00 spectacolul „Flautul fermecat” de W.A.Mozart.

Realizatorii spectacolului -Anda Tabacaru regie, Smaranda Morgovan conducere muzicală, Adriana Urmuzescu scenografie- invită micii spectatori într-un univers plin de culoare, fascinant, cu personaje pe care, cu siguranţă, le vor îndrăgi. Muzica încântătoare a lui Mozart, melodiile pline de inspiraţie îi vor însoţi în această poveste minunată-la pian Anatol Rogut, la flaut Nicoleta Amzulescu, la celestă Maria Paladi. Participarea corului de copii al Operei Naţionale Bucureşti va aduce ineditul în desfăşurarea acţiunii, însoţind permanent personajele operei – mişcarea scenică Ileana Sora.

Capodopera mozartiană a fost adaptată pentru copii, subiectul operei putând fi interpretat, datorită originalităţii sale şi muzicii fermecătoare, ca un basm plin de învăţăminte în care se confruntă adevărul şi minciuna, curajul şi laşitatea, Întunericul şi Lumina, prietenia şi trădarea.

Opera în două acte „Flautul fermecat” a avut premiera la Viena, la Freihaustheater, un teatru popular , în anul 1791. Libretul lui Emanuel Schikaneder a fost inspirat de povestea „Lulu” de Liebeskind, publicată în colecţia de poveşti orientale Dschinnistan în 1786. Lucrarea este considerată cea mai bună creaţie a genului singspiel, operă comică de origine germană care în loc de recitativ (dialog cântat) foloseşte dialogul vorbit. „Flautul fermecat” este una dintre cele mai apreciate şi cântate opere din lume. Prima montare a fost regizată şi dirijată de compozitorul însuşi şi a avut un succes răsunător. Autorul libretului a fost interpretul rolului Papageno. În anul 1792,la un an de la premiera absolută, dar şi de la moartea lui Mozart, se sărbătoreau deja 100 de reprezentaţii.

Biletele se găsesc pe http://tickets.operanb.ro/ şi la casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti (program luni – duminică între orele 10,00 – 13,00 şi 14,00 – 19,00).

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati