Spectacolul „Take, Ianke şi Cadâr” – din nou pe scena Teatrului Bulandra

Horaţiu Mălăele, Răzvan Vasilescu şi Mihai Constantin readuc la Teatrul Bulandra textul lui Victor Ion Popa – „Take, Ianke şi Cadâr”.

Teatrul Municipal „L. S. Bulandra” pregăteşte un nou proiect artistic pentru anul 2020 – un an care a lansat o provocare fără precedent pentru viaţa culturală – îmbogăţindu-şi repertoriul cu încă un spectacol important: TAKE, IANKE ŞI CADAR de Victor Ion Popa, în regia lui Horaţiu Mălăele.

Textul, o comedie savuroasă în trei acte, scris în 1932 şi pus în scenă în acelaşi an la Teatrul Maria Ventura, a fost montat pentru prima dată la Bulandra în 1957 de regizorul N. Al. Toscani, a anunțat un comunicat de presă al instituției de cultură.

La peste şase decenii de la montarea lui Toscani, Horaţiu Mălăele readuce pe scena Teatrului Bulandra cele trei tipologii umane, întrupându-l pe evreul Ianke şi distribuindu-i în rolurile turcului Cadâr şi românului Take pe Răzvan Vasilescu şi pe Mihai Constantin.

Alături de cei trei interpreţi principali, din distribuţie vor mai face parte: Dana Dogaru, Adrian Ciobanu, Maria Veronica Vârlan şi Matei Constantin. Scenografia spectacolului i-a fost încredinţată Mariei Miu.

Piesa aduce în prim plan povestea de viaţă a celor trei prieteni negustori, abordând cu subtilitate problematica rasei, credinţei şi religiei, a statutului identitar individual şi de grup, reamintindu-ne astfel că diferenţele nu sunt neapărat un motiv de disensiuni. Dar şi că buna înţelegere poate funcţiona pe fondul acceptării şi al asumării a ceea ce ne defineşte şi ne diferenţiază de ceilalţi.

Premiera spectacolului este programată pentru luna decembrie, la sala Liviu Ciulei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati