Spitalele Cantacuzino și Sfântul Ștefan din București devin unități-suport COVID-19

0
85
camera spital covid

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, luni, că spitalul Cantacuzino și spitalul ”Sfântul Ștefan” din București vor deveni unități suport COVID-19.

Anunțul a fost făcut după o ședință la minister la care a participat și premierul Ludovic Orban.

Totodată, ministrul a precizat că în fiecare județ al țării a fost identificat câte un spital care va fi transformat în unitate suport COVID-19.

„În București avem Sfântul Ștefan și Cantacuzino pe care le facem operaționalizăm ca și suport COVID”, a punctat Tătaru.

Orban anunță verificări în toată țara

Premierul Ludovic Orban a declarat că la ședință s-a discutat despre planul de verificări efectuate de Direcțiile de Sănătate Publică, prin inspectorii sanitari, în toate secțiile de Terapie Intensivă din spitale și despre investițiile necesare.

„Urmărim practic conformitatea cu reglementările, fie că e vorba de Ordinul 1500 sau de alte reglementări privind funcționarea secțiilor de Terapie Intensivă. În urma acestor controale o să existe un plan de conformare, care va fi adus la cunoștința managerilor spitalelor. Orice lucrare de reparație, orice achiziție, orice modernizare necesară va fi inclusă în acest plan de conformare.

De asemenea, pot să anunț de pe acum că am discutat posibilitatea de a deconta toate aceste cheltuieli printr-o finanțare europeană nerambursabilă”, a declarat Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.