Spitalele din București riscă să rămână fără apă caldă și căldură la iarnă

Spitalele din Capitală riscă să rămână fără apă caldă și căldură la iarnă! Spre exemplu, Spitalul de Neurologie nu are apă caldă de peste trei luni de zile, iar doctorii spun că nu știu ce vor face când va veni frigul, scrie Antena3 CNN.

  • Mai mult, facturile s-au dublat. Spre exemplu, Insmtitutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș a primit o factură la curent mai mare cu aproape 40% față de anul trecut! Și la Spitalul Floreasca au crescut costurile, mai spune sursa citată.

Spitalul Floreasca a primit în lunile august și septembrie, doar pentru energie electrica, facturi în valoare de 420.000 de lei.

Anul trecut în aceeași perioada facturile pentru energie electrica a fost de 310.000 de lei, spun reprezentanții spitalului.

80% din bugetul unui spital se duce pe salariile personalului. Asta înseamnă ca rămân și mai puțin bani pentru tratamentele vitale și materiale sanitare.

Și Institutul Matei Balș a primit o factură mare la curent. Numai pentru luna august – 300.000 de lei fata de 200.000 de lei factura din aceeași luna de anul trecut.

Spitalul de Neurologie nu are apă caldă de 3 luni

Unitățile medicale de stat au facturi uriașe chiar dacă beneficiază de preț plafonat, alături de alte instituții publice.

Sezonul rece ii prinde într-o situație gravă și pe bolnavii de la Institutul de Neurologie, aici de 3 luni pacienții nu au apă caldă și nu vor avea nici căldură. Spitalul spune ca nu își permite sa investească în centrala proprie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati