Spitalul Bagdasar-Arseni primește o parte din curtea Spitalului Obregia pentru reabilitarea Unității de Primiri Urgențe

Primăria Municipiului București a dat un teren Spitalului Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni pentru reabilitarea Unității de Primiri Urgențe, potrivit unui comunicat de presă.

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, consilierii generali au aprobat, în cadrul ședinței de consiliu de astăzi, „Proiectul de hotărâre privind darea în folosință gratuită a Spitalului Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni a unui teren în suprafață de 2.246,73 mp ce reprezintă parte din curtea imobilului „Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia”.

„Prin acest proiect am propus că o parte din curtea Spitalului Obregia, peste 2.000 mp, să fie dată în folosință Spitalului Bagdasar Arseni pentru că Unitatea de Primiri Urgențe a acestui spital trebuie să fie de urgență reabilitată, iar activitatea UPU trebuie să fie relocată într-o construcție temporară.

Terenul va fi pus la dispoziția unității medicale pe o durata de trei ani, cu posibilitatea de prelungire, până la finalizarea lucrărilor de reconfigurare, extindere și reamenajare a UPU”, a declarat Primarul General, Gabriela Firea.

Totodată, edilul Capitalei arată că amplasarea acestei construcții temporare nu se poate realiza pe terenul aferent Spitalului Clinic de Urgență Bagdasar Arseni, aflat în administrarea Ministerului Sănătății, fără a perturba grav circuitul ambulanțelor și aprovizionarea acestui spital.

”Sper că și Ministerul Apărării Naționale va răspunde cu aceeași celeritate solicitării noastre de a ne da un teren pentru continuarea lucrărilor la proiectul Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu – etapă a-ÎI-a, adică pentru lărgirea la trei benzi a arterei Iuliu Hateganu”, a completat acesta.

Astfel, soluția identificată a fost aceea de a se folosi o parte din curtea Spitalului Obregia pentru asigurarea circuitelor funcționale ale spitalului și ale UPU, precum și pentru executarea unui spital de campanie necesar până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a spațiului actual al UPU din incinta Spitalului Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati