Spitalul Clinic „Dan Theodorescu” oferă consultaţii gratuite pentru urgenţele stomatologice

Consiliul General al Municipiului București a aprobat, în ședința extraodinară de astăzi, proiectul de hotărâre privind asigurarea asistenței stomatologice de urgență, în condiții de siguranță, pe perioada epidemiei de COVID – 19.

„După suspendarea cursurilor în școli și în actualul context, nu mai putem derula asistența stomatologică în cabinetele școlare și universitare așa cum făceam înainte de epidemie.

firea psd bucuresti

”Ca să putem asigura totuși serviciile de urgență stomatologică pentru elevi și studenți, precum și pentru pacienții adulți, vrem să organizăm aceste servicii în ambulatoriul Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. Dan Theodorescu” (OMF) sau în altă locație care să corespundă din punctul de vedere al circuitelor medicale. Vom avea medici și asistenți din rețeaua medicală stomatologică școlară și universitară, aceștia fiind instruiți și dotați cu echipament de protecție adecvat, conform Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor”, a declarat Gabriela Firea.

Facem precizarea că tratamentul stomatologic implică utilizarea unor manevre ce presupun risc mare de transmitere, precum frezare, spălare, curățare, care folosec apă și aerul.

Finanțarea pentru plata cheltuielilor de personal, a materialelor sanitare, stomatologice, medicamentelor, dezinfectantilor și serviciilor de funcționare, precum și celealte cheltuieli de administrare vor fi suportate din bugetul local al Municipiului București.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati