Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar – Arseni” a deschis noua Unitate de Primiri Urgenţe

Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar – Arseni” a deschis noua Unitate de Primiri Urgenţe, care deşi a fost finalizată în luna mai nu era încă utilizată din cauza absenţei avizului ISU, vineri fiind adus primul pacient.

La ora 08.01, primul pacient a fost preluat de medici, iar până la ora 09.00, alți 10 pacienți care se aflau în vechea secție de UPU au fost transferați de asemenea în noua unitate. Construcția unității medicale a costat 3, 5 milioane de euro, suma provenind de la bugetul local al Sectorului 4.

Amenajată pe o suprafață de 1.236 mp, Unitatea de Primiri Urgențe de la “Bagdasar-Arseni” are un regim de înălțime S+P+2E și este conectată, printr-o pasarelă suspendată, de corpul C al spitalului, la nivelul etajului 2.

Unitatea cuprinde o nouă sală de așteptare, un spațiu dedicat pentru registratură și triaj, dincolo de care accesul va fi permis doar personalului medical și pacienților internați însoțiți. Totodată, secția urgențelor majore a fost extinsă, cea a urgențelor minore a fost precis delimitată, iar în imediata vecinătate a triajului există o zonă de decontaminare.

Imobilul este prevăzut cu ascensor de capacitate extinsă, capabil să transporte pacienți pe targă/scaun cu rotile, asigurând eficient legătura cu restul spitalului, în completarea pasarelei de legătură, precum și cu generator pentru asigurarea permanenței furnizării energiei electrice către consumatorii vitali.

Noua structură permite desfășurarea activității în cele mai bune condiții a unei echipe medicale de peste 170 de cadre medicale, care până acum au profesat în condiții dificile.

Construcția Unității de Primiri Urgențe nu este singura investiție derulată de Primăria Sectorului 4 în parteneriat cu Spitalul Clinic de Urgență “Bagdasar Arseni”. În paralel, aici a fost amenajată și este deja dată în folosință singura secție de tratare a marilor arși construită în România în ultimii 20 de ani.

Noua unitate pentru marii arși cuprinde două săli de operație, politraumă și chirurgie estetică, o sală de pansamente, una pentru tratamentul arsurilor, spații de sterilizare precum și trei rezerve cu câte un pat, dotate cu aparatură de ultimă generație și în care pacienții cu arsuri grave vor putea fi tratați la cele mai înalte standarde.

Totodată, sala de operații pentru urgențe va putea fi utilizată și de alte specialități, în funcție de necesitate. În plus, sălile au pereți și tavane din inox, iar toate suprafețele sunt realizate din panouri tratate antiseptic pe bază de compuși din ioni de argint, eficienți împotriva celor mai periculoase și răspândite tipuri de bacterii. Mai mult, rezervele au pereți vitrați, care să permită controlul vizual al pacienților.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati