Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, a investit 400.000 de euro în renovarea Secției de Obstetrică-Ginecologie II de la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino.
Secția a fost recompartimentată și dotată cu aparatură de ultimă generație. S-a dat în folosință la începutul acestui an și aici au loc, în medie, 10 operații pe zi, pentru pacientele cu probleme genitale grave, precum cancer, fibrom, sarcini extrauterine, chisturi, potrivit unei postari pe pagina de Facebook.
Au fost investiti bani si in aparatura medicala
Cele două săli de operație, sala de preanestezie și compartimentul de Terapie Intensivă cu 8 paturi (3 paturi ATI și 5 paturi post-operator) au fost dotate cu aparatură nouă. Sălile de operații sunt prevăzute cu tarchet antibacterian și pe pereți și pe podea, filtre Hepa pentru purificarea aerului, uși automate și mobilier specific, la standarde europene. Fiecare pat dispune de sistem de monitorizare a funcțiilor vitale, instalație de oxigen, de aspirație, EKG și defibrilator.
Anul acesta, din Secția de Obstetrică-Ginecologie II a Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino au fost externați 877 de pacienți, 427 din București și 450 din țară.
Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino – INTERVENȚII CHIRURGICALE DE EXCEPȚIE
Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino – INTERVENȚII CHIRURGICALE DE EXCEPȚIE, CU APARATURĂ DE ULTIMĂ GENERAȚIE, PENTRU PACIENTELE CU PROBLEME GENITALE GRAVE 400.000 de euro a investit Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, în renovarea Secției de Obstetrică-Ginecologie II de la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino. Secția a fost recompartimentată și dotată cu aparatură de ultimă generație. S-a dat în folosință la începutul acestui an și aici au loc, în medie, 10 operații pe zi, pentru pacientele cu probleme genitale grave, precum cancer, fibrom, sarcini extrauterine, chisturi.Cele două săli de operație, sala de preanestezie și compartimentul de Terapie Intensivă cu 8 paturi (3 paturi ATI și 5 paturi post-operator) au fost dotate cu aparatură nouă. Sălile de operații sunt prevăzute cu tarchet antibacterian și pe pereți și pe podea, filtre Hepa pentru purificarea aerului, uși automate și mobilier specific, la standarde europene. Fiecare pat dispune de sistem de monitorizare a funcțiilor vitale, instalație de oxigen, de aspirație, EKG și defibrilator. Anul acesta, din Secția de Obstetrică-Ginecologie II a Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino au fost externați 877 de pacienți, 427 din București și 450 din țară.Operațiile se pot realiza fie prin metode clasice, fie laparoscopic. În fiecare sală de operație există două turnuri laparoscopice și două turnuri de histeroscopie. Linia de laparoscopie, linia de histeroscopie, electrobisturiul ( pense care taie și sigilează incizia în același timp) cât și plasma jet reprezintă aparatura nouă, ultraperformantă care asigură reușita intervențiilor chirurgicale. De exemplu, plasma jet, foarte utilă în operațiile laparoscopice de endometrioză, împiedică disiparea chisturilor endometriozice care se pot sparge la extracție, existând pericolul să se insemineze în abdomen.www.assmb.ro #pmb#assmb#spitalepmb#investitiiinsanatate
Publicată de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București pe Miercuri, 26 iunie 2019
Operațiile se pot realiza fie prin metode clasice, fie laparoscopic. În fiecare sală de operație există două turnuri laparoscopice și două turnuri de histeroscopie.
Linia de laparoscopie, linia de histeroscopie, electrobisturiul ( pense care taie și sigilează incizia în același timp) cât și plasma jet reprezintă aparatura nouă, ultraperformantă care asigură reușita intervențiilor chirurgicale. De exemplu, plasma jet, foarte utilă în operațiile laparoscopice de endometrioză, împiedică disiparea chisturilor endometriozice care se pot sparge la extracție, existând pericolul să se insemineze în abdomen.