Spitalul Foișor se redeschide pentru toți pacienții. Niciun pacient COVID nu se mai află internat

UPDATE Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie şi TBC Osteoarticular „Foişor” a început procedurile de nebulizare, curăţenie, dezinfecţie, verificări probe biologice şi resecurizare a circuitelor aflate în reconversie, în vederea revenirii la „regimul normal de funcţionare la o dată ulterioară”, informează miercuri Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

„În cursul dimineţii de miercuri, 19.05.2021, în urma transferării ultimului pacient COVID-19 internat în Secţia ATI a Spitalului Clinic de Ortopedie, Traumatologie şi TBC Osteoarticular Foişor, unitatea sanitară a început procedurile de nebulizare, curăţenie, dezinfecţie, verificări probe biologice şi resecurizare a circuitelor aflate în reconversie, în vederea revenirii la regimul normal de funcţionare la o dată ulterioară”, se arată într-un comunicat de presă.

ASSMB precizează că Spitalul „Foişor” a depus la Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DSPMB), marţi, întreaga documentaţie necesară în vederea obţinerii avizului provizoriu de funcţionare care să permită revenirea la activitatea medicală obişnuită.

Potrivit ASSMB, reprezentanţii DSPMB au efectuat în cursul zilei de miercuri o inspecţie sanitară la Spitalul Foişor.

„În funcţie de decizia DSPMB, Spitalul Foişor va informa opinia publică în timp util, prin toate canalele de comunicare, privind data eventualei reluări a activităţii în regim normal, după finalizarea procesului de pregătire medicală şi administrativă”, se arată în comunicat.


Niciun pacient COVID nu se mai află internat la Foișor

Spitalul Foișor din Capitală se va redeschide în curând pentru toți pacienții. În acest moment, în Spitalul Foișor nu mai există niciun pacient COVID, în condițiile în care, timp de cinci zile, în tot spitalul a fost un singur pacient internat pe secția de ATI.

Angajații spitalului au început deja procesul de nebulizare, de curățenie și de dezinfecție. Se face și o verificare de probe biologice și de resecurizare a circuitelor aflate în reconversie, scrie antena3.ro.

Pacienții trebuie să aștepte o informare din partea spitalului

Conducerea spitalului a depus deja toată documentația la Direcția de Sănătate Publică București și așteaptă avizul din partea inspectorilor care se află deja la spital. Urmează informarea Ministerului Sănătății și redeschiderea.

Există însă și un apel către pacienți, care, în ciuda faptului că sunt programați, trebuie să aștepte o informare din partea spitalului cu privire la momentul și formalitățile necesare în momentul prezentării, pentru a se putea evita o posibilă aglomerare.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati