Spitalul Sectorului 6 va avea finanțare de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei

Consiliul Local al Sectorului 6 a aprobat joi contractarea unui împrumut rambursabil în valoare de până la 73 de milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. 

Timp de mai bine de un an, Primăria Sectorului 6 a fost în procedură de evaluare de către Banca de Dezvoltare. Urmează acum ca solicitarea împrumutului să treacă printr-o comisie.

„De ce vreau să lucrăm cu ei, dincolo de bani? Pentru că pun condiții esențiale, oferă expertiză (experți în construirea și managementul spitalelor) și pentru că ne vor monitoriza la sânge. Ei nu finanțează prostii, ci doar proiecte temeinic întocmite”, declara primarul Ciprian Ciucu în primăvară, după o discuție cu reprezentanții băncii.

Împrumutul se va rambursa în timp și tot în timp primăria promite că va avea grijă să atragă bani europeni nerambursabili, cu ajutorul cărora să deconteze cheltuieli și să reduceă povara financiară.

Până în primăvara lui 2023, s-a eliberat terenul de sarcini, s-au luat avizele, s-au făcut proceduri de atribuire de lucrări pentru a îngropa firele de înaltă tensiune și a fost deviată o conducta de gaz. 

De asemenea, s-au făcut studii suplimentare de mediu, analiza solului, impact social etc.

Urmează scoaterea la licitație a contractului de proiectare & construire și demararea lucrărilor. Totul ar putea să dureze 3-4 ani.

Costul total al lucrărilor este estimat la 146 de milioane de euro.

Spitalul se construiește pe Bd. Timișoara, nr. 101E, pe o suprafață de 25.000 mp;

 Va avea 257 de paturi și va deservi, în principal, sectorul nostru;

Ca specialități, va avea: Cardiologie, Neurologie, Ortopedie, Oncologie, Obstetrică, Ginecologie, Unitate de Terapie Intensivă, Unitate Critică Cardiacă, Neonatologie și Chirurgie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati