Ministrul Apărării anunță un proiect de stagiu militar voluntar pentru românii între 18 şi 35 de ani

0
224
Foto : Facebook / Vasile Dîncu

Ministrul Apărării a anunţat un proiect de stagiu militar voluntar pentru tinerii români cu vârste între 18 şi 35 de ani. Aceștia vor primi o soldă şi există deja interes din partea multor persoane care vor să aibă o pregătire militară minimă, susține ministrul Vasile Dîncu.

Româniii vor putea face un stagiu militar voluntar. Este un nou proiect pentru cei cu vârsta între 18 și 35 de ani, care îşi doresc să aibă o pregătire militară, a anunţat ministrul Apărării.

Stagiul va dura maximum 4 luni, în funcţie de specialitate, iar voluntarii vor primi şi o soldă.

Totodată, Vasile Dîncu a spus că au fost eliminate o serie de restricţii pentru rezervişti.

”În această toamnă cred că o să reuşim în Parlament să trecem un proiect de lege pentru stagiul militar voluntar.

Patru luni ar fi maximum pentru pregătire militară, sigur, în funcţie şi de specialitate. Patru luni stai în unitate, în care ai echipament gratuit, primeşti şi o soldă. Încă nu am stabilit încă exact care vor fi sumele. Ar putea să primească în jur de 1.500-2.000 de lei pe lună. Evident că la terminarea stagiului militar există şi posibilitatea a primi trei salarii medii, ca un fel de primă pentru înscriere.

Astăzi avem condiţii bune. Am eliminat inclusiv condiţia aceea, de a nu putea să plece în străinătate. Poate să plece să lucreze în străinătate. 15 zile poate să vină la chemare, în cazul unei mobilizări. Avem o adresabilitate destul de bună. Anul acesta am scos peste 800 de locuri, avem deja înscrişi peste 1.200″, a anunţat Vasile Dîncu la Antena 3.

Ministrul a explucat că după 1 ianuarie 2007 nu s-au mai făcut încadrări în Armată, rezerva a început să îmbătrânească, iar media rezerviştilor este undeva la 50 de ani, ”pentru că a trecut mult timp şi nu am mai împrospătat această rezervă.”

Potrivit lui Vasile Dîncu, în rețelele de socializare ale tinerilor, ”există o dorinţă de a face totuşi o pregătire militară minimă.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.