Starea de alertă – prelungită cu 30 de zile; Sunt permise mitingurile cu maximum 100 de persoane

Autoritățile au prelungit luni starea de alertă cu încă 30 de zile, fiind permise mitingurile cu maximum 100 de persoane, a anunțat șeful DSU, Raed Arafat, secretar de stat în MAI.

„Astăzi a avut loc întâlnirea online a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă. Prin Hotărârea nr. 45 din 14 septembrie, a fost propusă prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile. Totodată, au fost mai multe propuneri care se referă la trei aspecte, şi anume campania electorală, ziua votului, plus partea cu organizarea mitingurilor şi a demonstraţiilor. Deci, s-a adăugat cuvântul ‘demonstraţii’, deci nu numai mitinguri electorale, se pot organiza şi demonstraţii, însă în limita regulilor care sunt stabilite pentru mitingurile electorale. Asta înseamnă 100 de persoane, respectând toate regulile care sunt impuse prin ordinul ministrului sănătăţii şi al ministerelor de resort, care sunt ordine comune„, a precizat Arafat într-o conferință de presă.

El a subliniat că, pe partea campaniei electorale, continuă regulile care, în mare parte, sunt cunoscute: numărul maxim rămâne la fel, 50 în interior, 100 în exterior, portul măştii, triajul observaţional, dezinfecţia spaţiilor în care se derulează activităţile.

„La nivelul secţiilor de vot urmează să fie stabilite prin ordin al ministrului sănătăţii, bineînţeles, împreună cu Ministerul Afacerilor Interne şi cu avizul Autorităţii Naţionale Electorale, deci va exista un ordin care va stabili regulile şi regulile includ aspectele care privesc accesul, aspectele care privesc modul în care se va desfăşura votul„, a precizat șefu DSU.

Șeful DSU a anunțat că vor fi permise și demonstrațiile de stradă.

„Referitor la partea cu mitingurile şi demonstraţiile, deci, se vor permite demonstraţiile în limita a 100 de persoane în spaţii deschise, bineînţeles, dar aplicându-se aceleaşi reguli ca şi pentru mitingurile electorale, adică portul măştii, distanţarea şi celelalte aspecte generale de igienă„, a explicat Arafat.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati