Staţia de metrou Tudor Arghezi va fi funcţională pe 15 noiembrie

1
485
sursa foto: www.METROREX.ro

Staţia de metrou Tudor Arghezi, respectiv park and ride-ul aferent acesteia, vor fi funcţionale pe 15 noiembrie, a anunţat primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

„Lucrăm împreună cu CJ Ilfov la studiul de fezabilitate pentru extinderea magistralei M2. De aici vom merge până în comuna Berceni”, a anunţat Daniel Băluţă, marţi, cu prilejul unei vizite tehnice efectuate la staţia de metrou Tudor Arghezi, notează Agerpres.

În același timp, directorul general al Metrorex, Mariana Miclăuş, a declarat că pe toate magistralele de metrou se transportă în medie 600.000 de călători pe zi.

„Targhetul nostru comun a fost ca această staţie de metrou să fie dată în exploatare, începând cu data de 15 noiembrie şi în acest sens circulaţia se va face într-un sistem de pendulă, de la staţia Tudor Arghezi la staţia Berceni, urmând apoi ca preluarea fluxului de călători să se facă de la Berceni, în lung până la staţia Pipera. (…) Ne-am propus ca acest sistem de semnalizare şi automatizare (…) să poată fi realizat la sfârşitul anului, astfel încât circulaţia să se desfăşoare în lung – Pipera – staţia Tudor Arghezi. Intervalul într-o primă fază va fi de opt minute, urmând apoi să reducem intervalul de circulaţie la patru minute”, a afirmat Mariana Miclăuş.

Prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, a subliniat că este nevoie de noi staţii de metrou.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.