Stația din Sectorul 3 unde tramvaiele nu opresc, spre disperarea călătorilor – FOTO/VIDEO

Asociația Metrou Ușor prezintă situația stației de STB ”Laborator”, modernizată timp de 7 luni, dar în care tramvaiele nu opresc. 

În prima zi a noului an școlar, călătorii făceau semne în zadar vatmanilor și șoferilor să oprească, arată sursa citată.

”La începutul lunii mai, stația avea deja pavajul și balustradele montate, urmând să primească copertinele și băncile, lucru care a avut loc 4 luni mai târziu, la începutul lui septembrie. În tot acest timp, deși stația putea fi folosită în condiții perfecte”, se precizează în postare.

Asociația „Metrou Ușor” solicită reactivarea de urgență a acestei stații, în situația în care lucrările sunt finalizate complet, elevii au început școala, iar traficul bucureștean a revenit la valorile sale crescute.

”După celebra sintagmă „autostradă muzeu”, Primăria Sectorului 3 patentează prima stație de transport public modernizată în care nu oprește niciun mijloc de transport. Este vorba despre stația de #tramvai „Laborator”, aflată pe sensul de mers către Calea Vitan, aferentă liniilor 1, 19 și 135. În prima zi a noului an școlar, călătorii făceau semne în zadar vatmanilor și șoferilor să oprească.

Pe 9 februarie 2021, #STB anunța (http://stbsa.ro/comunicat1?nrcom=1421) că această stație va fi suspendată în vederea executării unor lucrări de reabilitare inițiate de Primăria Sectorului 3. La începutul lunii mai, stația avea deja pavajul și balustradele montate, urmând să primească copertinele și băncile, lucru care a avut loc 4 luni mai târziu, la începutul lui septembrie. În tot acest timp, deși stația putea fi folosită în condiții perfecte de siguranță, aceasta a rămas și rămâne în continuare o veritabilă piesă de #muzeu, obligând călătorii să parcurgă sute de metri până la cele mai apropiate stații („Dristor”, respectiv „Calea Vitan”). Sau să aștepte în zadar, în lipsa unui anunț în acest sens.

Spre comparație, în medie, reabilitarea unui peron pe linia 5 a fost realizată de către STB S.A. în aproximativ o săptămână. Un termen de asemenea ușor ridicat, însă acceptabil față de cele 7 luni în care stația „Laborator” a fost în șantier.

În acest moment, lucrările sunt finalizate complet, elevii au început școala, traficul bucureștean a revenit la valorile sale crescute, însă autoritățile par să fi uitat de această stație. Astfel, Asociația „Metrou Ușor” solicită reactivarea de urgență a acestei stații, date fiind condițiile actuale”, scrie ONG-ul pe pagina de Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati