Stație supraterană de metrou între Berceni și Șoseaua de Centură, în valoare de 214 milioane de lei

0
124

Marți a fost semnat la Ministerul Transporturilor contractul de finanțare privind “Edificarea unei stații de metrou la nivel suprateran situată între stația de metrou Berceni și Șoseaua de Centură”, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

Valoarea totală a proiectului este de 214 milioane de lei, din care valoarea totală finanțată din fonduri UE prin Programul Operațional Infrastructură Mare este de 179 milioane de lei.

Stația trebuie proiectată și construită în 4 ani și jumătate și presupune inclusiv prelungirea liniei de metrou existente cu 1,6 km.

Procedurile de derulare si urmărire a contractului se execută de către Primăria Sectorului 4, iar Metrorex asigură asistența tehnică.

“Am semnat astăzi acest contract de finanțare încheiat între MTIC și METROREX pentru că îmi doresc o dezvoltare a proiectelor de infrastructură, dar și o dezvoltare a metroului bucureștean. Faptul că am găsit sursa de finanțare, din fonduri europene nerambursabile, este cu atât mai îmbucurătoare, cu cât vine și în concordanță cu strategia noastră de a implica autoritățile locale în astfel de proiecte.

Iată că se poate, după ce am aplicat acest concept la nivelul CNAIR, în cazul unor centuri ocolitoare pe care le-am dat autorităților locale, venim acum și către Metrorex. Dezvoltarea rețelei de metrou are în vedere o extensie și dincolo de Șoseaua de Centură, astfel încât să putem pune în practică strategia noastră de mobilitate urbană din zona București-Ilfov”, a declarat Lucian Bode.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.