Staţii de încărcare pentru maşini electrice, în apropiere de Parcul Morarilor din Sectorul 2

1
56

Primăria Sectorului 2 intenționează să construiască două stații de reîncărcare a mașinilor electrice pe Şoseaua Morarilor, în parcarea Direcției de Taxe și Impozite. Un proiect în acest sens va fi dezbătut în Consiliul Local, în ședința de mâine, 7 februarie, conform Buletin de Bucuresti.

Potrivit autorității locale, stațiile de încărcare a mașinilor electrice vor puțea fi folosite de toţi cetăţenii. Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 128.000 de euro, bani pentru care administraţia locală a aplicat la fonduri nerambursabile de la Administraţia Fondului de Mediu.

Proiectul derulat de Administrația Fondului de Mediu vizează reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant clin punct de vedere energetic.

O altă componentă a proiectului o constituie tranziția la combustibili alternativi și la un parc de vehicule constituit în cea mai mare parte din vehicule cu emisii zero, până în 2050. În acest sens, autoritățile publice vor fi sprijinite în atragerea fondurilor nerambursabile pentru un transport ecologic și pentru dezvoltarea infrastructurii necesare.

Dacă proiectul va fi aprobat, lucrările vor fi atribuite spre execuție cu respectarea procedurilor legale privind achizițiile publice.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.