Stațiunea balneară Băile Felix, invadată de produse petroliere. Un pârâu a fost contaminat VIDEO

0
227

Un pârâu din stațiunea balneară Băile Felix a fost poluat cu deșeuri petroliere din cauza unei scurgeri la un hotel din zonă.

Zeci de turişti au sunat speriați luni la 112, după ce un rezervor de combustibil de la un hotel s-a fisurat, iar produsele petroliere s-au infiltrat în pârâul care traversează stațiunea balneară Băile Felix.

Potrivit presei locale, pârâul Hidişel care traversează stațiunea balneară Băile Felix a început să fie poluat cu produse petroliere încă de săptămâna trecută. Alerta a fost dată de mai mulţi turişti speriaţi de mirosul puternic.

Sursa poluării, un rezervor cu combustibil (CLU) de la un hotel din zonă care s-a fisurat, a fost găsită abia luni după trei zile de căutări efectuate de către comisarii de mediu şi inspectorii Agenţiei pentru Protecţia Mediului, cei ai ABA Crişuri, precum și reprezentanţi ai Primăriei Sânmartin.

Toată stațiunea a fost cuprinsă de un miros persistent care i-a determinat pe turişti să sune speriați la 112.

Potrivit autorităţilor, conținutul rezervorului s-a scurs către un cămin de vizitare a apelor pluviale mai vechi, din zona terenului de baschet din staţiune, iar de acolo a trecut prin conducte către un alt cămin de vizitare de ape pluviale din zona hotelului, deversându-se de acolo direct în pârâul Hidişel, notează presa locală.

„Echipa de intervenţie a avut nevoie de mască cu oxigen pentru intrarea în porțiunea intubată a pârâului, atât de persistent era mirosul de produs petrolier”, a spus sursei citate șefului Gărzii de Mediu Bihor, care a precizat că poluarea s-a estompat, însă doar temporar pentru că între timp după verificări s-au mai depistat şi alte surse de poluare cu fecale şi alte substanțe şi va fi organizat un control complex, relatează Antena3. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.