Statul a repatriat 108 cetățeni români din Irak, Dubai, Republica Moldova

Ministerul de Afaceri Externe a repatriat, în ultimele două zile,  108 cetățeni români aflați în străinătate cu titlu temporar, nerezidenți, care au fost afectați de măsurile adoptate de alte state în contextul gestionării epidemiei de COVID-19, a transmis sâmbătă seară Grupul de comunicare strategică.

”În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în străinătate cu titlu temporar, nerezidenți, și care au fost afectați de măsurile adoptate de alte state în contextul gestionării epidemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că în cursul zilei de ieri a facilitat revenirea cu bine în țară a 52 de cetățeni români, angajați ”, a transmis Grupul de comunicare strategică.

De asemenea, în cursul zilei de astăzi, MAE a facilitat revenirea în țară a 56 de cetățeni români care se aflau cu titlu temporar în Dubai, Emiratele Arabe Unite, cu o cursă aeriană, tip charter, operată de o companie privată, pe ruta Dubai – Chișinău – București. Cu aceeași cursă au fost repatriați și 64 de cetățeni din Republica Moldova.

MAE reînnoiește apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esențiale. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranța cetățenilor și posibilitatea acestora de revenire în țară.

De asemenea, MAE face apel la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniază că deplasările către România nu sunt recomandate.  

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati