Statul român a preluat Blue Air. Ce se va întâmpla mai departe

0
222
Foto: Facebook / Horia Constantinescu

Compania aeriană Blue Air, care ar fi împlinit luna aceasta 18 ani de la înființare, a fost preluată de stat. Acționarul, Cristian Rada, a gajat în 2020 cu 75% din acțiunile operatorului pentru un ajutor de stat de 300 de milioane de lei.

Statul român a preluat 75% din acțiunile companiei aeriene Blue Air, potrivit economica.net. Informația a fost confirmată de Daniel Geantă, șeful Autorității pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS).

“Am preluat acțiunile, s-a finalizat preluarea și acum încercăm să constituim Consiliul de Administrație, pentru că persoanele care sunt acum în Consiliu nu și-au dat încă demisia, dar urmează. Este perioada aceea de predare-primire și avem probleme în a accesa actele și sunt mici întârzieri datorită faptului că nu ni se pun la dispoziție actele pe care noi le cerem”, a declarat Daniel Geantă, șeful AAAS.

Instituția statului cere închiderea situațiilor finaciare, contractele de muncă, situația datoriilor. AAAS va demara o acțiune de audit la nivelul societății.

„Nu putem fi răspunzători, noi ca instituție publică, de ceea ce s-a întamplat până la momentul preluării societății”, ne-a mai declarat Geantă.

Compania aeriană ar fi împlinit luna aceasta 18 ani de la înființare.

Un investitor din Statele Unite ale Americii ar fi interesat de preluarea Blue Air, scrie sursa citată.

„Una dintre cerințe este ca procedura de insolvență, în cazul în care se va intra în insolvență este să se mute și să se judece pe legea insolvenței americane, a statului New York, pe Capitolul 11. Există un punct acolo, unde s-ar putea face transferul acesta, dar nu vă pot spune dacă se poate sau nu. Am început analiza acestei proceduri, dar documentația este una stufoasă, nu este o documentație de o pagina sau două”, ne-a mai declarat oficialul AAAS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.