STB a anulat licitația pentru cele 40 de tramvaie scurte, câștigată de o firmă românească

Licitația a fost anulată în ultima zi din anul trecut, iar motivul invocat de conducerea STB este lipsa de fonduri, scrie Club Feroviar. Electroputere VFU câștigase contractul pentru cele 40 de tramvaie scurte, cu podea joasă.

Anularea licitației nu apare încă în SEAP, procedura figurând în continuare ca fiind „în desfășurare”. În schimb, pe site-ul Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor apare o contestație depusă marți chiar de către câștigători.

„Noi, STB, nu avem bani dacă nu suntem prinși pe lista de investiții de la primărie. Această achiziție nu a fost prinsă deloc anul trecut”, a spus el. Întrebat despre posibilitatea ca investiția să fie, totuși, cuprinsă în bugetul din acest an al primăriei, având în vedere că proiectul de buget nu a fost încă realizat, Mihai Petcu a evitat să răspundă.

Doi producători români s-au luptat pentru cele 40 de tramvaie

Licitația pentru cele 40 de tramvaie de 18 metri a fost câștigată în iulie anul trecut de Electroputere VFU, potrivit Club Feroviar. Contractul valorează 307,6 milioane de lei.

STB a oferit posibilitatea încheierii unui act adițional de prelungire a contractului și de achiziție a încă 60 de tramvaie, pentru încă 461,4 milioane de lei. Valoarea maximă a contractului ajunge astfel la 769 de milioane de lei. A mai depus ofertă și asocierea Astra Vagoane Călători Arad – Atelierele CFR Grivița.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati