STB monitorizează liniile aglomerate, iar unde este cazul va suplimenta vehiculele

Societatea de Transport Bucureşti (STB) informează că vehiculele din parcul de transport public sunt solicitate în proporţie de până la 20% din capacitatea oferită, iar acolo unde se constată o creştere a cererii şi dacă apar suprasolicitări sau creşteri neplanificate se intervine operativ cu vehicule suplimentare, informează agenția de presă Agerpres.

„Reducerea cu până la 40% a parcului de vehicule aflate în traseu a fost determinată de scăderea cererii de transport în urma măsurilor luate pentru reducerea riscului de infectare cu noul coronavirus în perioada stării de urgenţă. În această perioadă, vehiculele de transport public sunt solicitate în proporţie de până la 20% din capacitatea oferită, însă apar aglomerări pe unele porţiuni de trasee, pe anumite linii, îndeosebi cele regionale”, se arată într-un comunicat al societăţii de transport transmis, joi, AGERPRES.

STB precizează că monitorizează permanent gradul de încărcare a vehiculelor şi măreşte parcul pe liniile pe care se constată o creştere a cererii, intervenind operativ cu vehicule suplimentare, dacă apar suprasolicitări sau creşteri neplanificate.

„Pe de altă parte, STB SA este una dintre primele companii de transport care a luat măsurile necesare pentru protejarea călătorilor, prin distribuirea gratuită de măşti de protecţie de unică folosinţă, dezinfectarea interiorului vehiculelor cu substanţe care distrug virusurile, precum şi dezinfectarea staţiilor de aşteptare, cu mobilierul aferent, aflate în administrarea sa. Prin aceste măsuri, STB SA dovedeşte ataşamentul faţă de călători şi dă asigurări că angajaţii săi fac permanent eforturi pentru a oferi, în această perioadă, un serviciu public de transport în condiţii de risc minim”, notează sursa citată.

Liniile de transport în comun din Bucureşti şi Ilfov funcţionează, de la 1 aprilie, cu un parc de vehicule redus cu până la 40% faţă de cel programat în condiţii normale.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati